KINEDOK

KineDok zve na Čáry do Radlické kulturní sportovny

17. 9. 2022

Autor: Anna Jurková

KineDok zve ve čtvrtek 22. září na projekci slovenského poetického dokumentu Čáry do Radlické kulturní sportovny od 20:00. Projekce je English friendly a zdarma, těšíme se na vás!

ČÁRY (2021, r. Barbora Sliepková)

Bratislava, slovenské hlavní město, ve kterém se mísí staré a nové důsledkem masivních výstaveb, ale také domov měnící se před očima svých obyvatel. Poetika každodennosti a portréty zdejších občanů představují společenskokritickou výpověď o současných proměnách tohoto města. Osamělá Blanka sleduje proměny z balkonu svého bytu. Skladatel Danko se vyrovnává s rychlými změnami svého ,,Města na Měsíci” a snaží se zachytit jeho rytmus. Matúš se chce stát místním starostou. Realitní agent Michal seznamuje klienty s možností spokojeného života v bratislavských bytech a dva dělníci kreslí čáry městem a s lahví piva uvažují o životě. Černobílý dokument vykresluje obrazovými kompozicemi bratislavskou atmosféru, kterou doprovází symfonie okolního městského ruchu.

Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace