KINEDOK

KineDok uvádí: Tenkrát v mládí v Kampusu Hybernská

18. 10. 2022

Autor: Anna Jurková

Zveme vás v pondělí 7. listopadu na projekci chorvatského dokumentu Tenkrát v mládí, který uvedeme v Kampusu Hybernská od 20:00. Vstupné je dobrovolné a film bude uveden v originálním chorvatském znění s českými i anglickými titulky.

TENKRÁT V MLÁDÍ (2020, r. Ivan Ramljak)

Po neutěšitelném bezčasí deseti let války, nacionalismu a ekonomické letargie opouští chorvatská mládež etapu společenské a kulturní paranoie a inspirovaná alternativní hudbou, filmem a svobodou cestování se snaží najít svou ztracenou identitu. Režisér dokumentu využívá intimních rozhovorů a skládá životní příběh svého zesnulého nejlepšího přítele pouze z černobílých fotografií a jen několika málo archivních videozáběrů, které posbíral mezi lety 1996–⁠⁠2006. To, co se zprvu zdá jako sled statických vizuálních fragmentů zachycujích osud jednoho enigmatického muže, nanejvýš pak jedno přátelství, se brzy vyjeví jako jedinečné zachycení každodennosti doby a reminiscence přežívající hluboko v povaze tehdejší dospívající generace.

Facebooková událost


Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace