EAST DOC PLATFORM

EAST DOC FORUM

Tvůrčí dialog: Návštěvníci (2. 11.)

31. 10. 2022

Autor: Veronika Zýková

Film Návštěvníci získal na právě skončeném MFDF Ji.hlava zvláštní uznání v sekci Česká radost. Připojte se ve středu od 18:00 k diskuzi s režisérkou Veronikou Liškovou, producentkou Kristýnou Michálek Květovou a dokumentárním expertem Iikkou Vehkalahtim, který byl konzultantem filmu ve fázi hrubého střihu. Diskuze se uskuteční v angličtině.


Mladá antropoložka Zdenka se s rodinou stěhuje na norské Špicberky, aby zde studovala, jak se mění život v polárních oblastech. Poté, co si zamiluje svůj nový domov, zjišťuje, že v Arktidě mizí nejen ledovce a věčný mráz. Musí přijít na to, do jaké míry se může zapojit do místní komunity, kterou původně chtěla jen pozorovat.

Snímek Návštěvníci vznikl v mezinárodní koprodukci České republiky, Norska a Slovenska (Cinémotif Films, Ten Thousand Images, Peter Kerekes & Česká televize).
Návštěvníci měli světovou premiéru na festivalu Locarno 2022 v sekci Semaine de la critique. Film byl uveden na MFF Chicago, KVIFF, CinEast, Cork IFF či MFDF Ji.hlava, kde získal zvláštní uznání v sekci Česká radost.

Doufáme, že tento Tvůrčí dialog bude inspirativním příkladem pro další filmaře a filmařky, jež jsou již v procesu výroby a přemýšlejí o platformách/trzích, kde prezentovat finální fáze svých projektů. Budeme se zabývat celým tvůrčím procesem, včetně výzev během produkce (chladné počasí, pandemie Covid-19, uzavřená komunita), příprav na pitching na East Doc Foru, konzultací hrubého střihu, různých způsobů spolupráce včetně mezinárodní koprodukce. Budeme hovořit také o očekáváních v oblasti distribuce a prodeje (světový prodej Taskovski Films).

FACEBOOKOVÁ UDÁLOST



IDF Industry Sessions s podtitulem Tvůrčí dialog představují režiséry a režisérky a producenty a producentky výjimečných dokumentárních filmů ve spojení s lektory a lektorkami, kteří se setkali na industry akcích, jež pořádá Institut dokumentárního filmu. Lektory a lektorky vybírá vždy režisérsko-producentský tým. Jedná se o filmové profesionály a profesionálky, jež měli na projekt zásadní vliv. 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace