KINEDOK

KineDok uvádí: Opouštět Počátky + diskuze s Lindou Kallistovou Jablonskou

15. 11. 2022

Autor: Anna Jurková

KineDok zve na projekci snímku Opouštět Počátky, která se uskuteční v sobotu 26. listopadu od 19:30 v Čítárně Unijazz. Součástí akce bude také diskuze se samotnou režisérkou filmu Lindou Kallistovou Jablonskou. Vstupné dobrovolné, těšíme se na vás!

OPOUŠTĚT POČÁTKY (2021, r. Linda Kallistová Jablonská)

Hledání práce, vlastní bydlení, dostatek cigaret. Denisa, Adéla, Kristýna a Pavla narážejí na realitu všedního života, od které je doteď dělily stěny ústavu i péče vychovatelek. V průběhu let se na cestě bludištěm reálných výzev setkávají s neznámými překážkami, střídavě se ocitají na mrtvých bodech a potom se znovu pokoušejí dokončit si vzdělání a najít pevné místo ve společnosti. Zažívají zklamání v lásce, vracejí se k rodičům a zakládají vlastní rodiny. Poučí se z chyb, kvůli kterým se jako děti dostaly do péče úřadů? Nebudou je opakovat v roli rodičů? Režisérka s mimořádnou citlivostí navazuje na vztah s protagonistkami svého předchozího filmu Počátky a sugestivně přibližuje úskalí přechodu z ústavní péče do samostatného života. 


LINDA KALLISTOVÁ JABLONSKÁ
Narodila se v roce 1979 v Praze. Studium na FAMU zakončila dokumentárním filmem Kupředu levá, kupředu pravá, který byl uveden v české kinodistribuci. Pracuje především pro ČT jako režisérka dokumentárních filmů a pořadů s aktuálními tématy. Její film Vítejte v KLDR! (72 min, 2009) byl uveden na festivalech - Thessaloniki Documentary Film Festival - Images of the 21st Century, MFDF Jihlava, a získal Cenu diváků na MFF Jeden svět 2009.

Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace