KINEDOK

KineDok online projekce + diskuze: Dům pro panenky

30. 11. 2022

Autor: Anna Jurková

Blíží se třetí z mezinárodních online akcí KineDok. Tentokrát se můžete těšit na rumunský dokument Dům pro panenky, který bude k vidění od 8. do 13. prosince zdarma online zde na webových stránkách. Film bude dostupný v KineDok zemích (Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Chorvatsko, Maďarsko a Gruzie) a bude k dispozici s anglickými/českými/slovenskými/maďarskými/rumunskými/gruzínskými nebo chorvatskými titulky. Pro jeho bezplatné zhlédnutí je nutné zadat voucher, o který nám můžete napsat na films@kinedok.net.

V pondělí 12. prosince v 19:00 bude k dokumentu probíhat mezinárodní diskuse na Facebooku, jejíž hosty představíme už brzy.

DŮM PRO PANENKY (2020, Tudor Platon, Rumunsko)
Debut rumunského dokumentaristy Tudora Platona sleduje příběh pěti žen okolo sedmdesátky, které každoročně odjíždějí na dovolenou na venkově. Týdenní výlet nabízí režisérovi jedinečnou příležitost vstoupit do vesmíru těchto sedmdesátiletých dam. Cica – režisérova babička, Nana – kmotra a další kamarádky společně relaxují, sdílejí své životní příběhy plné nostalgie, zábavné historky, drby i každodenní trable. Daleko od všech starostí spekulují o existenci času a radují se ze společných chvil. ,,Život dokáže být těžký, ale posunout se dál a bavit se pomáhá.” Náhledy do jejich životů skrze rozhovory plné užitečných životních mouder a scény natáčené s lehkostí okamžiku představují obraz dlouholetého přátelství a generačního porozumění.

Facebooková událost: Projekce

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace