KINEDOK

KineDok online projekce: Normální autistický film

17. 1. 2023

Autor: Anna Jurková

Od 18. ledna budete moci sledovat Normální autistický film zdarma na kinedok.net! Film bude k dispozici do 1. února a jediné, co musíte udělat, abyste ho mohli sledovat zdarma, je napsat nám na films@kinedok net, a my vám hned pošleme voucher.

Film je k dispozici ve všech KineDok zemích (Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Gruzie, Chorvatsko a Maďarsko) a je v češtině s anglickými, chorvatskými, rumunskými nebo maďarskými titulky.

Sledovat film

NORMÁLNÍ AUTISTICKÝ FILM (Miroslav Janek, 2016, Česká republika)

Upřímný, přemýšlivý Lukáš má osobitý smysl pro humor, miluje film a píše vlastní scénáře. Klavírní virtuos Denis dokáže zahrát náročné skladby vážné hudby, je nesmírně inteligentní a sečtělý. Malého prince zbožňuje natolik, že se k němu neustále vrací. Majda zase ráda rapuje, a jelikož se ničeho neostýchá, okolní svět ve svých textech obnažuje s odzbrojující přesností. Marjamka dokáže vyprávět dlouhé příběhy v angličtině, její neúnavný bráška Ahmed je zase neobyčejně přátelský. Pět obdivuhodných dětí, jež společnost shodně opatřila nelichotivou nálepkou „autista“. Přední český dokumentarista s unikátním autorským viděním nás však nabádá, abychom fenomén autismu navždy přestali vnímat jako lékařskou diagnózu a pokusili se mu porozumět jako fascinujícímu, byť často jen obtížně rozluštitelnému způsobu myšlení. Neboť kdo má určit, co je normální: žít ve spěchu a přehlížet absurdity modernity, nebo spíš ve světě toužebně hledat řád, ticho a klid?


Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace