EAST DOC PLATFORM

Visegrad Pitch: open call pro ukrajinské projekty

26. 1. 2023

Autor: Veronika Zýková

B2B Doc ve spolupráci s Institutem dokumentárního filmu a za podpory Mezinárodního visegrádského fondu vyhlašuje výzvu k účasti ukrajinských dokumentárních projektů na workshopu a pitchingu pořádaném B2B Doc, který je určen profesionálům ze zemí Visegrádu. Uskuteční se na East Doc Platform. Uzávěrka přihlášek je 28. února 2023.

Smyslem akce je spojit ukrajinské projekty, které potřebují finanční prostředky na pokračování výroby, a producenty a dalšími profesionály ze zemí Visegrádu (Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko). Původně byla tato akce zamýšlena jako větší série workshopů s větším počtem zúčastněných zemí a míst, vzhledem k válečným okolnostem a kráceným rozpočtům se však bude jednat o akci zaměřenou na ukrajinské dokumenty.

Čtyřdenní workshop seznámí ukrajinské týmy (6-8 projektů včetně režiséra a producenta) s visegrádským filmovým průmyslem, požadavky na financování a dalšími nuancemi, které je nutné znát pro úspěšnou koprodukci s regionem. Bude zakončen pitchem, na kterém budou ukrajinské projekty představeny visegrádským producentům, fondům, nevládním organizacím a dalším rozhodujícím činitelům. 

Workshop je naplánován na 24.-27. března, pitch na 28. března a účastníci si budou moci také domluvit schůzky a zúčastnit se průmyslových akcí v rámci East Doc Platform 29.-30. března. Cestovní náklady, ubytování, stravu a akreditaci pro filmaře s vybranými filmovými projekty uhradí B2B Doc.

Zúčastnit se mohou ukrajinští filmaři a filmařky a ukrajinská dokumentární díla v procesu výroby v jakékoliv fázi produkce bez ohledu na aktuální místo pobytu tvůrců a tvůrkyň.

Přihláška s projektem se podává ve dvou krocích:
1) Nahrajte popis projektu do databáze B2B Doc a získejte souhlas našich pracovníků. Budeme brát v úvahu pouze projekty zaregistrované v naší databázi. Pokud máte projekt, ale ještě nebyl nahrán, udělejte to nyní.

2) Zašlete krátký motivační dopis, ve kterém popíšete, proč by pro vás a váš filmový projekt byl pitching užitečný, na adresu apply@b2bdoc.se. Připojte odkaz na profil vašeho projektu v databázi B2B Doc.

Uzávěrka přihlášek je 28. února ve 23:59 středoevropského času.

V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte projektového manažera Maxe Tuulu na adrese max@b2bdoc.se.

Tato akce vzinkla ve spolupráci s Institutem dokumentárního filmu, Docudays UA, Člověkem v tísni na Slovensku / One World Slovakia, Helsinskou nadací pro lidská práva / Watch Docs a Verzio a je podpořena Mezinárodním visegrádským fondem, Ministerstvem zahraničních věcí Korejské republiky, Švédským institutem a Sida.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace