KINEDOK

Pražská premiéra filmu LIDI + Lil Autotune

27. 2. 2023

Autor: Anna Jurková

Srdečně vás zveme na pražskou premiéru filmu LIDI v Kině Kavalírka, která proběhne 2. března od 19:00. Po filmu bude následovat diskuze vedená novinářkou Táňou Zabloudilovou s delegací a DJ set Lil Autotune. Celovečerní program věnován trans* lidem a jejich kultuře. Kapacita místa je velmi omezená, proto dlouho neváhejte a kupte si svůj lístek zde.



LIDI (Kateř Tureček, 2022, Česká republika)
„Šak si moja.“ Nebinární režisér*ka Kateř Tureček probírá, objevuje a objasňuje trans* identitu ve stylizované dokumentární mozaice. Kombinace profesionálního natáčení, záznamů z mobilu a 3D animace vytváří napětí a souběžnost mezi tradicí, historií, trans* aktivismem a intimním životem. Protože žádný člověk ani kmen nežije odděleně. Nahlížíme tak do rodinné kuchyně při smažení řízků, okázalých příprav na Jízdu králů, sundávání stahovací pásky v koupelně, setkání pravěkého kmene či do fantazie o prezidentce, kterou rozlítila nedostatečná právní ochrana trans* osob. Poznáváme, že euforie pramení z pochopení. V rámci podpory marginalizovaných skupin byl film vytvořen štábem složeným výhradně z trans* lidí a žen. Upřímný vhled do života trans* lidí v Česku prostřednictvím intuitivního identitárního filmu. (FAMU)

Facebooková událost

Filmy

Lidi
zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace