EAST DOC PLATFORM

Vybíráme z programu East Doc Platform

17. 3. 2023

Autor: IDF

12. ročník East Doc Platform přinese 24.–30. 3. ve Francouzském institutu v Praze zajímavé prezentace, přednášky a masterclasses předních světových dokumentaristů a dokumentaristek. Přijďte zjistit, co se chystá nejen na české, ale i evropské dokumentární scéně. Program probíhá v angličtině a je ZDARMA.

Kompletní program East Doc Platform

Akce organizovaná Institutem dokumentárního filmu ve spolupráci s festivalem Jeden svět nabídne projekci renomovaného režiséra Erika Gandiniho Švédská teorie lásky (2015). Gandini má v programu festivalu Jeden svět svůj nejnovější film Postpráce, o němž bude hovořit také během masterclass, kde přiblíží specifika své práce. Během tradiční prezentace Czech Docs: Coming Soon představí režisérsko-producentské dvojice pětici českých dokumentů před dokončením včetně čerstvých trailerů. Na chystané evropské dokusérie se zaměří prezentace East Doc Series. Jedenáct krajinských projektů dostane prostor během prezentace B2B Doc: Visegrad Pitch.



Mezinárodní projekt alternativní distribuce KineDok pořádá na East Doc Platform konferenci, kde mluvčí z několika evropských zemí prozradí, jak pracovat s publikem, jak vytvořit úspěšné promítací místo i tam, kde byste to nečekali, a jakým výzvám při tom musíte čelit. Přichystány jsou také panelové debaty. O duševním zdraví ve filmovém průmyslu budou mluvit Louise Johansen (Sane Cinema), Jana Neustupová (New Era Safety) či režisér filmu Po prolomení ticha Mikoláš Arsenjev. Další debata se zaměří na impactový potenciál VR projektů. Uniknout by vám neměl také dialog zkušené producentky Ruth Reid a dlouholeté dramaturgyně festivalu Sundance Caroline Libresco. O impactové kampani k filmu Nasáklí ropou (Oil Machine) režisérky Emmy Davie, který uvede festival Jeden svět, pohovoří specialista a konzultant Ben Kempas.

Facebooková událost East Doc Platform 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace