EAST DOC PLATFORM

Projekty vybrané na B2B Doc: Visegrad Pitch

17. 3. 2023

Autor: B2B Doc

Podívejte se na seznam ukrajinských projektů, které se zúčastní workshopu a Visegrádského pitchingu v rámci East Doc Platform. Přípravné webináře se uskuteční ve dnech 16.17. března. Workshop je naplánován na 24.27. března, pitching na 28. března. Účastníci si také budou moci domluvit schůzky a zúčastnit se industry akcí v rámci East Doc Platform ve dnech 29.30. března.

Facebooková událost


Divia, r. Dmytro Hreshko, prod. Polina Herman, koprod. Glib Lukianets
Se začátkem plnohodnotné invaze Ruska se stav ukrajinské přírody katastrofálně zhoršuje. Tisíce kilometrů zmrzačené půdy, otrávené řeky, zaminovaná pole a lesy. Nekonečný rozsah tragédie bez naděje na rychlou nápravu.

The Ordinary Ruscism, r. Kornii Hritsyuk, prod. Evgeniya Kriegsheim
The Ordinary Ruscism je montážní dokumentární esej, která zkoumá vývoj ruské propagandy v kinematografii a její dopad na ruskou společnost.

A Bit of a Stranger, r. Svitlana Lishchynska, prod. Anna Kapustina
Čtyři generace žen z Mariupolu byly před válkou zbaveny národní identity. Ruská válka na Ukrajině je nutí definovat samy sebe. Uvědomují si, že jejich etnickou svébytnost zničil ruský imperialismus. Ženy začínají rekonstruovat historickou paměť.

Listening to the World, r. Yelizaveta Smith, prod. Olha Beskhmelnitsyna
Iva kvůli svému postižení neslyší svět. Iva a její syn Mykyta čelí válce a odcházejí do Německa jako uprchlíci. V Berlíně dostane Iva šanci podstoupit operaci a znovu slyšet svět.

Queens of Joy, r. Olga Gibelinda, prod. Ivanna Khitsinska
Ukrajinci utlačovaní společností v době míru, přicházejí na její obranu během války.

A Report to Peter the Apostle, r./prod. Pylyp Illienko
Příběh filmového tvůrce Jurije Illienka a jeho cesty za vznikem ukrajinské poetické kinematografie, cenzurou, nezávislostí a hrozící hrozbou putinismu. Jeho cesta od moskevského kosmopolity ke klasikovi ukrajinské kinematografie a ideologovi národní identity ukazuje podstatu jedné epochy.

Servs Chronicles, r. Tomi Hazslinszky, prod. Valeria Sochyvets
Komplikované socioekonomické podmínky, válka v plném rozsahu rozpoutaná Ruskem a klimatické změny způsobují romské komunitě Radvanka v ukrajinském Užhorodě mnoho problémů.

The Mother of Angels, r. Tetiana Dorodnitsyna & Andrii Lytvynenko, prod. Olena Yakovitska
Když přišla válka a starý svět se zhroutil, Anna se nevzdala a pokračovala v záchraně psů a koček bez domova. Dělá to v souladu se svým heslem: kdo zachrání jeden život (třeba i zvířecí), zachrání celý svět.

Puzzle, r./prod. Lana Shapoval
Ukrajinský filmový uprchlík, britský novinář a kanadská televizní moderátorka zkoumají, jak Rusko šíří svou ideologii prostřednictvím charitativních organizací, nevládních organizací a "mírových" shromáždění. Odhalují, jak velké korporace podporují ruskou armádu a jak ruské peníze stojí za ultrapravicovými silami po celém světě.

Flowers of Ukraine, r. Adelina Borets, prod. Glib Lukianets
Natalia žije na svém pozemku v Kyjevě obklopena přírodou ode dne svého narození. Bývala místní agitátorkou proti kyjevským developerům, ale po vypuknutí války se z ní stala národní rebelka proti skutečným parchantům.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace