EAST DOC PLATFORM

EAST DOC INTERACTIVE

Panelová debata: Virtuální realita – ideální nástroj k šíření impactu? (29. 3.)

25. 3. 2023

Autor: Veronika Zýková

Přijďte 29. 3. od 17:00 na panelovou debatu o duševním zdraví ve filmovém průmyslu. Uskuteční se v konferenční místnosti v 5. patře Francouzského institutu v Praze, je v anglickém jazyce a zdarma bez nutnosti akreditace.

Facebooková událost

Virtuální realita jako technologie a médium nabízí specifické možnosti, jak zasáhnout publikum. Doktoři trénují náročné operace, kosmonauti zase připojení kosmického modulu – VR přináší nové zážitky a praxi, ke kterým se v reálném životě lze jen těžko dostat. Jak tento impactový potenciál využívají autorské umělecké projekty? Dokáže se ve VR „vytrénovat“ k tomu být ohleduplnější k přírodě nebo otevřenější k lidem, kteří jsou součástí různých menšin? A jak pracovat s překážkami, jako jsou cena headsetu, nepřístupnost či omezené distribuční kanály a kapacity, které stojí v cestě širšímu společenskému dopadu? Nejen autoři a autorky VR projektů letošního ročníku festivalu (Spojeni se Zemí, Lou, Dokola) budou sdílet své zkušenosti a mluvit o jednotlivých krocích kreativního procesu vedoucího k vytvoření impactového projektu.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace