EAST DOC PLATFORM

Panelová debata: Jak točit filmy a zachovat si zdravý rozum? (27. 3.)

25. 3. 2023

Autor: Veronika Zýková

Nenechte si ujít panelovou debatu o duševním zdraví ve filmovém průmyslu 27. 3. od 10:00 v Kině 35 ve Francouzském institutu v Praze. Debata je v angličtině zdarma.

Facebooková událost

Duševní zdraví bylo ve velmi konkurenčním prostředí audiovizuálního průmyslu v minulosti spíše tabuizovaným tématem. Lidé v něm pracující přitom kvůli specifickým pracovním podmínkám často balancují na hranici vyhoření. Nezřídka uvažují o změně profese a ptají se sami sebe, zda jejich práce stojí za nejistoty, které s sebou přináší, Ať už jde o financování, hledání rovnováhy mezi pracovním a osobním životem, nebo nutnost dělat najednou tolik věcí, až člověk neví, kde mu hlava stojí. O prevenci profesních rizik a jejich spojení s dokumentární tvorbou bude na panelu věnovanému duševnímu zdraví dokumentárních tvůrců a tvůrkyň hovořit zakladatelka iniciativy Sane Cinema Louise Johansen, Jana Neustupová ze společnosti New Era Safety, režisér Po prolomení ticha Mikoláš Arsenjev a Caroline Libresco, zkušená americká producentka a bývalá dramaturgyně Sundance.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace