EX ORIENTE FILM

EAST DOC PLATFORM

Matka vlast získala Dox:Award na CPH:DOX

26. 3. 2023

Autor: Veronika Zýková

Matka vlast (Motherland), jeden ze šesti filmů podpořených Institutem dokumentárního filmu v programu letošního ročníku prestižního festivalu CPH:DOX, získala hlavní cenu Dox:Award. Režisér Alexander Mihalkovič a režisérka Hanna Badziaka převzali ocenění Dox:Award na slavnostním ceremoniálu 24. března. Gratulujeme!

Porota označila Matku vlast za "filmový a smysluplný snímek, který si dává na čas s odhalováním složitosti života v utlačovatelském a nespravedlivém systému. Klade otázky o myšlence individuální volby v rámci společnosti zahnané do kouta. Název filmu je způsobem, jak vrátit moc ženám, které stojí v čele tohoto boje".

Matka vlast 
Alexander Mihalkovič, Hanna Badziaka / SE, UA, NO / 2023 / 92 min / World Premiere
Sekce: Dox: Award
IDF aktivity: Ex Oriente Film 2019 / East Doc Forum 2020 

Temný a monumentální film z Běloruska, kde korupce a brutální vojenská kultura nutí mladé lidi volit si stranu. Film se pohybuje ve dvou liniích, od bujarých večírků v těžké průmyslové pustině až po neonacionalismus postsovětské společnosti.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace