TRUE STORY PODCAST

True Story - Flotacija: Eluned Zoë Aiano a Alesandra Tatić o blízkosti a budování důvěry ve filmu

15. 5. 2023

Autor: Tereza Plavecká

Režisérky Eluned Zoë Aiano a Alesandra Tatić v hovoří v novém dílu podcastu o svém přístupu k filmu, který je založen na blízkosti a dlouhodobě budované důvěře, jež si s protagonisty během let vytvořili. 

Poslechněte si podcast True Story na Soundcloudu | Spotify | Apple Podcasts | Podbean | Anchor

Během celého procesu natáčení filmu Flotacija se režisérky snažily zobrazovat protagonisty a jejich kulturu etickým a respektujícím způsobem a zároveň ukázat, jak privatizace dolů a nemovitostí ovlivnila jejich životy.

Příběh filmu se začal psát před devíti lety a původním tématem byl "lov draků" v srbské vlašské komunitě. Postupem času se filmaři sbližovali s protagonisty, uvědomili si, že samotní lidé z Majdanpek a sociální kontext, do kterého jsou zasazeni, jsou tím, co činí situaci skutečně zajímavou a relevantní pro širší svět.

"Flotacija", v angličtině  "froth flotation", je proces používaný v průmyslové těžbě k oddělování minerálů od rudy, při němž vznikají zvláštní černé bubliny, které se vaří v jámách.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace