KINEDOK

PŘESUNUTO: Všechno dobře dopadne v Přístavu 18600

27. 7. 2023

Autor: Anna Jurková

Představte si svět bez včel. Byl by zdravý? Existoval by ještě vůbec? Doražte 15. srpna (přesunuto z 2. srpna kvůli dešti) do pražského Přístavu 18600 na projekci dokumentu Všechno dobře dopadne. Součástí večera bude také přednáška Ing. Vladimíra Glasera z Včelínu Ořech a ochutnávka medu. Začínáme ve 20:00, projekce je English friendly a vstup na akci zdarma.

VŠECHNO DOBŘE DOPADNE (Miroslav Janek, 2022, Česká republika)

Dokument jako ekologická meditace nad vztahem včel a lidí se snaží poodkrýt duchovní význam těchto malých, jedinečných stvoření. Film analyzuje důležitost tohoto živočišného druhu pro důmyslný organismus přírody. Na této mystické cestě k porozumění a pokoře nás doprovází nejen lidé žijící se včelami v harmonii, ale i umělecká díla vzdávající jim hold. Rozjímání o tomto obdivuhodném hmyzím druhu ve filmu znamená i zamyšlení se nad civilizačními problémy člověka, které tkví v lidské sobecké snaze popírat přírodní zákony. Film za pomocí včelího mikrokosmu nabízí mnohovrstevnatý hloubavý pohled na svět jako obrovský propojený přírodní celek. Je člověk součástí nebo vlastní vinou už jen narušitelem v tomto mocném systému, ignorující fakt, že tím ubližuje i sobě samému?


Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace