KINEDOK

Návštěvníci Na Hradbách

8. 8. 2023

Autor: Anna Jurková

Projekt týmu Přístavu 18600 vyhrál na začátku tohoto roku řízení na provoz prostoru vyšehradského bastionu sv. Rocha, kde předchozí roky fungovala legendární Hospůdka na Hradbách. Máme radost, že tu na 30. srpna budeme promítat Návštěvníky režisérky Veroniky Liškové, vstup zdarma!

NÁVŠTĚVNÍCI (Veronika Lišková, Česká republika, Norsko, Slovensko, 2022)

Antropoložka Zdenka se s rodinou přestěhuje do malého arktického města v Norsku – Longyearbyenu. Zde, na základě rozhovorů s některými jeho obyvateli, odkrývá mozaiku různých příběhů, a zjišťuje, jaký je ve skutečnosti život na tomto tajemném, ale i poetickém místě. Současně však film citlivě sleduje také její osobní příběh. V tomto městě žije malé množství obyvatel a mnozí z nich jsou přistěhovalci. Ti se ale ve městě, které je na první pohled atraktivní svým umístěním ve zdánlivě panenské přírodě, na kterou však dopadá vliv klimatických změn, setkávají s řadou problémů. Film se však částečně dotýká i širšího ekologického tématu zásahu člověka do přírody. Dokument o hledání symbiózy a klidu, ale i o přesouvání se, svobodě volby a přijetí.


Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace