ČESKÝ DOKUMENT

Přihlašujte své projekty na Večer s českým dokumentem!

28. 6. 2016

Autor: Barbora Holková

V pražském kině Světozor proběhne 26. září 2016 Večer s českým dokumentem, každoroční prezentace českých připravovaných dokumentárních filmů, kterou společně pořádají Institut dokumentárního filmu a Czech Film Center. Cílem akce je seznámit média a českou veřejnost se současnou tuzemskou dokumentární tvorbou.

Během večera má publikum možnost vidět krátké ukázky 7-10 připravovaných českých dokumentů a poslechnout si přímo od jejich tvůrců a producentů více o tvůrčích záměrech a tematickém zaměření jejich filmů. Součástí večera je také předpremiéra celovečerního českého dokumentu. Prezentace tak přispívá nejen k propagaci a distribuci samotných připravovaných dokumentů, ale zároveň pomáhá zviditelnit dokumentární film jako takový v českých médiích.

V souvislosti s připravovanou akcí vyzýváme producenty, kteří mají zájem prezentovat projekt v rámci večera, aby své projekty přihlásili do 31. 8. 2016. Formulář s přihláškou bude spuštěn 1. 8. 2016 na dokweb.net. Hledáme české dokumentární projekty s předpokládanou stopáží nad 40‘ ideálně ve výrobě nebo v postprodukci. Součástí přihlášky je i AV materiál, resp. teaser či trailer. Seznam prezentovaných projektů zveřejníme 1. týden v září.

Katalog Czech Docs 2017-2018

Institut dokumentárního filmu a Czech Film Center každoročně vydávají katalog Czech Docs, který nabízí jedinečný přehled českých dokumentárních projektů ve všech fázích vývoje. Katalog pomáhá propagovat dokumentární filmy ještě před jejich dokončením a je užitečným zdrojem pro potenciální zahraniční partnery, jako jsou koproducenti, koprodukční trhy nebo festivaly. Oproti minulým letům, kdy katalog vycházel právě při příležitosti Večera českého dokumentu, vyjde nový katalog Czech Docs 2017-2018 až v lednu 2017. Poprvé bude představen na filmovém trhu European Film Market v rámci festivalu Berlinale, dále bude distribuován na významné filmové festivaly a v březnu na East Doc Platform. Celoročně bude aktualizovaný katalog k dispozici na czechdocs.net.

Přihlašování projektů a dokončovaných dokumentárních filmů do katalogu Czech Docs 2017-2018 bude spuštěno 26. 9. 2016 a uzávěrka bude 1. 12. 2016.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace