KINEDOK

KIM v Galerii Fotografic

27. 10. 2023

Autor: Anna Jurková

Jak může život plný chaosu a bolesti vést k nekonečné kráse umění? Ponořte se s námi do poutavého příběhu belgicko-maďarské umělkyně Kim Corbisier už 7. listopadu. Zveme vás na projekci do Galerie Fotografic, začínáme v 19:30 a součástí večera bude také diskuze, jejíž hosty představíme už brzy. Vstup zdarma! 

KIM (režie Erika Kapronczai, Maďarsko, 2022, 85 min.)
Nahlédněte do světa Kim Corbisier, všestranné belgicko-maďarské umělkyně, která před svou tragickou smrtí ve věku 27 let zanechala nesmazatelnou stopu ve světě umění. Film nabízí pohled do nitra Kimina života a odhaluje proces tvorby umělkyně, která dokázala proměnit bolest a chaos, pramenící z drogové závislosti a krize identity způsobené sérií nešťastných rodinných událostí, do jedinečných uměleckých děl. Režisérka Erika Kapronczai vystavuje příběh jako mozaiku autentických záběrů, které točila na kameru sama Kim za svého života, s dojemnými vzpomínkami jejích blízkých. Kim tyto záběry pořídila s úmyslem natočit dokumentární film o zápolení s drogovou závislostí a po její smrti se Erika rozhodla dílo dokončit jako svědectví o jejím životě, vzdávající hold jejímu odkazu.

Film bude promítán s českými titulky, diskuze proběhne v češtině.

Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace