EAST DOC PLATFORM

Nenechte si ujít příležitost stát se součástí East Doc Platform 2024

3. 11. 2023

Autor: Barbora Hrubá

East Doc Platform (EDP) je největší oborová akce určená speciálně pro východoevropské a středoevropské dokumentaristy a filmaře. Tento jedinečný zážitek se uskuteční v Praze ve dnech 22. až 28. března 2024. Připojte se k nám! Přihlášky je možné podávat do 10. listopadu. 

East Doc Platform v průběhu let:

  • 620 projektů ze střední a východní Evropy
  • 4 500 účastníků
  • 90 000 EUR udělených vybraným projektům
  • 178 českých projektů
  • 15 dokumentárních sérií


"East Doc Platform je bezkonkurenční příležitostí v oblasti dokumentárního filmu. Každoročně přivítáme více než 200 režisérů a producentů ze střední a východní Evropy a přes 80 klíčových decision-makerů, jako jsou sales agenti nebo zástupci festivalů z celého světa. Platforma pomáhá filmařům ve všech fázích a aspektech produkce, mohou se zúčastnit marketu, networkingu nebo pitchingu. Vybrané projekty také mohou obdržet East Doc Platform Award," říká Zdeněk Blaha, programový ředitel IDF a manažer East Doc Platform.

Přihlaste svůj projekt a staňte se součástí vzrušujícího mixu kultur, filmařů, příležitostí a příběhů. Přihlášení je zcela zdarma. 

Na co se můžete těšit?

East Doc Platform je domovem a v finále 3. session renomované tvůrčí laboratoře Ex Oriente Film. Její účastníci - se svými 12 celovečerními filmy a 5 sériemi - se připojí k dalším tvůrcům na East Doc Foru. Fórum je skvělá příležitost pro pitching, získávání financí a koprodukci projektů, které jsou ve fázi vývoje nebo rané produkce. 

Projekty ve fázi vývoje, produkce nebo postprodukce se mohou zapojit do East Doc Marketu, který nabízí kurátorované networkingové a pitchingové schůzky mezi tvůrci a klíčovými decision-makery. 

Jedním z cílů platformy je také podpořit českou dokumentární tvorbu, proto je její součástí i program Czech Docs: Coming Soon. V jeho rámci se publiku složenému ze zástupců prestižních mezinárodních festivalů, sales agentů, distributorů a veřejnosti představí nejnovější české celovečerní dokumentární filmy. 

Vybrané projekty se mohou stát laureáty East Doc Platform Award. Porota udělí nejlepšímu projektu v produkci cenu EDP a finanční odměnu, která pomůže v jeho dalším rozvoji.

Nenechte si ujít příležitost zúčastnit se 13. ročníku největší akce pro profesionály z dokumentárního průmyslu z východní a střední Evropy. Podělte se o svůj příběh a přihlaste se do 10. listopadu, abyste se mohli připojit ke špičkovým filmařům a producentům na East Doc Platform. 

Hledáme kreativní celovečerní dokumenty, dokumwntární seriály a projekty ve vývoji, produkci a postprodukci. Zúčastnit se mohou tvůrci a projekty ze střední a východní Evropy i z celého světa, jejichž téma souvisí s regionem. Více informací a přihlášku naleznete na adrese: https://dokweb.net/activities/east-doc-platform/2024/about 
Přihlášovat se můžete také prostřednictvím Pitch the Doc.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace