KINEDOK

Poslech audiodokumentu Bydlení došlo

29. 11. 2023

Autor: Anna Jurková

Proč Praze chybí ubytování pro sociálně nejslabší obyvatele? Na to hledá odpovědi audiodokument Bydlení došlo Ivony Remundové, na jehož poslech vás srdečně zveme už ve čtvrtek 7. prosince do tvůrčího centra Prostor39. Vstup je zdarma!

Součástí večera bude také diskuze s bývalou vedoucí Humanitárního oddělení Centra sociálních služeb Praha Nikol Hladíkovou a sociálním pracovníkem Pavlem Velemanem, který byl v roce 2023 oceněný MPSV jako Sociální pracovník roku.

BYDLENÍ DOŠLO
autorka dokumentu:
Ivona Remundová
spolupráce na scénáři: Filip Karda
dramaturgie: Jakub Horáček
hudba: Jan Plíhal
mistr zvuku: Jiří Benák
poděkování: Filip Remunda a Jan Milota

Petr a Jindřich žijí na ubytovně v pražské Michli, vlastní domov ztratili. Dočasné bydlení ale musí opustit, protože zařízení v Michli zřizovatel na léto zavírá. Vystěhovat se musí všichni tamní obyvatelé. Autorka dokumentu Ivona Remundová po dobu jednoho měsíce sledovala snahu sociálních pracovníků Pavla Velemana a Nikol Hladíkové sehnat oběma pánům novou střechu nad hlavou. Volná místa na ubytovnách či azylových domech ale chybějí. Petrovi a Jindřichovi hrozí, že skončí na ulici. (Český rozhlas Plus)

Facebooková událost

Akci spolupořádá Český rozhlas Plus a KineDok, který je projektem Institutu dokumentárního filmu. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Státního fondu kinematografie a Magistrátu hl.m. Prahy.

Účastí na akci dává návštěvník svolení k fotografování a audiovizuálnímu záznamu své osoby pro promo účely projektu KineDok.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace