ČESKÝ DOKUMENT

Početná východoevropská delegace na Nordisk Panorama

1. 8. 2016

Autor: Filip Šebek

Ve spolupráci s organizátory Festivalu Nordisk Panorama zorganizuje IDF na této tradiční skandinávské přehlídce krátkých a dokumentárních filmů ve dnech 18. až 20. září početnou východoevropskou delegaci se silným zastoupením českých filmových producentů. Ti budou ve švédském Malmö prezentovat své filmové projekty a navazovat spolupráci k případné koprodukci se skandinávskými producenty, ale i zástupci televizních stanic ze Skandinávie a dalších zemí.

Ve skupině nezávislých producentů v letošní „East European Delegation“ nechybí z České republiky Vratislav Šlajer a Tereza Zemanová ze společnosti Bionaut, Martin Jůza ze společnosti KRUTART, Dagmar Sedláčkova z MasterFilm, Pavel Strnad ze společnosti Negativ, producent a režisér Radovan Síbrt ze společnosti PINK Productions, Marek Novák z Xova Film a režisér a producent David Čálek. Maďarsko bude zastupovat Laszlo Jozsa ze společnosti Speak Easy Project, Rumunsko pak producent Mihai Dragolea z Vagabond Film. Slovenskou společnost PubRes budou v delegaci zastupovat Zuzana Mistríková a Ľubica Orechovská.

V delegaci nebudou chybět ani zástupkyně a zástupci televizních společností, za HBO Europe to bude Hanka Kastelicová a Českou televizi bude zastupovat Ivana Pauerova Milosevic. Do užšího výběru na Nordisk Panorama Forum for Co-financing of Documentaries 2016 byly vybrány projekty „The Russian Job“ (dříve Avtovaz) producenta Martina Jůzy (KRUTART Audiovisual Production) a „The Tap Tap - Lust for Life“ režiséra a producenta Radovana Síbrta (PINK Productions). Všichni producenti se navíc zúčastní industry akce Producers Meet Producers, kde se setkají se svými skandinávskými kolegy, dostanou příležitost představit své společnosti a přiblížit náš region z pohledu producentů dokumentárních filmů. Účastníkům delegace poskytuje Nordisk Panorama 50% slevu na účastnické poplatky.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace