Online projekce + diskuze: Turnaj snů

7. 2. 2024

Autor: Anna Jurková

Podívejte se na příběh o fotbalovém týmu, který málokdy vyhrává, a o jejich manažerovi, který je naopak vítězem pro každého člověka se srdcem na správném místě. Dokument Turnaj snů je k dispozici od 7. do 13. února online zdarma! V pondělí 12. ledna se od 19:00 bude na Facebooku KineDok International konat také diskuze na témata z filmu s názvem Romantizace malých vesnic prostřednictvím sportu.

TURNAJ SNŮ (Adina Popescu, Iulian-Manuel Ghervas, 2022, Rumunsko, Slovensko)

Rumunský fotbalový tým Vulturii din Țaga hraje již dlouhou dobu v nejnižší fotbalové lize. Manažerovi klubu, šestaosmdesátiletému panu Nelu se mnoho lidí musí divit, že v této práci stále pokračuje. Hráči nedokáží podávat výkony, vybavení klubu je více než nedostatečné a pan Nelu často dělí svůj volný čas pouze mezi okopávání bramborového pole a starost o klub. Dokument Eagles from Taga sleduje každodenní život v malé vesnici, kde jsou fotbalisté místního týmu často nadšenější do narozeninových oslav a večerních radovánek, než do fotbalu. Občas tak musí pan Nelu v neděli před zápasem počítat, jestli se sešel dostatek hráčů, stejně jako každý večer počítá svoje slepice.

Film je k dispozici na VOD KineDoku na území všech KineDok zemí (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Gruzie a Chorvatsko). K jeho bezplatnému zhlédnutí potřebujete voucher, o který si můžete napsat na films@kinedok.net.


DISKUZE: ROMANTIZOVÁNÍ MALÝCH VESNIC PROSTŘEDNICTVÍM SPORTU
V pondělí 12. února se od 19:00 k filmu uskuteční panelová diskuse s názvem Romantizace malých vesnic prostřednictvím sportu (v angličtině) na Facebooku KineDok International a na našem YouTube kanálu @instituteofdocumentaryfilm7825. Diskuze se zúčastní oba režiséři filmu Adina Popescu Iulian Manuel Ghervas, moderátor, sociolog a fotbalový nadšenec Andrei Mihail a novinář a fotbalový historik Péter Csillag.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace