KINEDOK

KineDok a Atrium Žižkov uvádí: Film Šťastný člověk + diskuze + výstava Tělo v těle

26. 6. 2024

Autor: Anna Jurková

Marvin, který pod mužským pseudonymem již léta píše literaturu s tématikou LGBTIQ+, podstupuje tranzici. Přijďte poznat jeho příběh ve filmu Šťastný člověk už ve středu 10. července do Atria Žižkov! Začínáme v 19:00 a součástí večera bude také diskuze, jejíž hosty představíme již brzy. V průběhu celé akce bude otevřená galerie, kde budete moci navštívit výstavu Tělo v těle. Vstup je zdarma!

Harmonogram večera:

19:00 doors
19:30 projekce filmu
21:00 diskuze

ŠŤASTNÝ ČLOVĚK (Soňa G. Lutherová, 2023, Slovensko, Česká republika, 81 min)
Trans-muž Marvin, který pod mužským pseudonymem již léta píše literaturu s tématikou LGBTIQ+, podstupuje tranzici. Část rodiny, která ho do značné míry stále vnímá jako opačné pohlaví, se ale s danou situací smiřuje obtížněji – obzvlášť Marvinova máma. Velkou oporou je však pro něj partner Ivan, jehož příběh v rámci tohoto vztahu sledujeme ve filmu také. Zblízka pozorujeme psychické přeměny související s proměnou těla a vidíme jak na pozadí izolace, zapříčiněné protipandemickými opatřeními, dochází i k psychické odtažitosti v rámci rodiny. Přestože společenské stereotypy některým blízkým komplikují přijetí postupně se měnící Marvinovy ​​identity a vzhledu, pocity vůči milovanému členu rodiny změnit nedokážou.


VÝSTAVA TĚLO V TĚLE
Audiovizuální instalace představuje lidské tělo v nejrůznějších podobách a zdůrazňuje téma odlišnosti jako nositele pozitivních impulzů a změn ve společnosti, je oslavou nekonečných možností a mystéria lidského těla.

Více informací: https://atriumzizkov.cz

Akci spolupořádá Atrium Žižkov a projekt alternativní distribuce KineDok. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Státního fondu kinematografie, Ministerstva kultury a Magistrátu hl.m. Prahy. Účastí na akci dává návštěvník svolení k fotografování a audiovizuálnímu záznamu své osoby pro promo účely projektu KineDok.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace