EAST SILVER

Cenu East Silver Karavany získává In Hell With Ivo

23. 8. 2024

Autor: Anna Jurková

S radostí oznamujeme, že Cenu East Silver Karavany získal film In Hell With Ivo režisérky Kristiny Nikolove! Cena, která zahrnuje distribuční servis v hodnotě 3 500 EUR, byla udělena během Docu Rough Cut Boutique na Filmovém festivalu v Sarajevu 22. srpna.

„Pro své odvážné vyprávění a provokativní zkoumání nedokonalosti je tento film silným a záslužným uměleckým dílem a my bychom mu rádi udělili Cenu East Silver Karavany, která zahrnuje distribuční servis v hodnotě 3 500 EUR,“ zní prohlášení poroty.

Gratulujeme a těšíme se na spolupráci, protože Cena East Silver Karavany zahrnuje roční festivalovou podporu – budeme spolupracovat na festivalové strategii, doporučovat film festivalovým selektorům po celém světě a zajišťovat všechny festivalové přihlášky.

In Hell With Ivo (rež. Kristina Nikolova, prod. Kristina Nikolova, Georgi Nikolov, BG, USA, 83‘)
Temperamentní performer a hudebník Ivo Dimchev pochází z Bulharska – místa tak konzervativního, že se tam prakticky nikdo otevřeně nehlásí k homosexualitě. Zatímco sklízí úspěchy po celé Evropě, cítí nutkání zůstat ve své zemi, kde je ale nejvíce odsuzován. Přestože je HIV pozitivní, nabízí lidem za covidu, že bude vystupovat v jejich domovech, což učiní více než čtyřistakrát. Riskuje při tom svůj život jako obětní beránek pro publikum, které ho hltá. Ivo, odmítaný svou rodinou, nás zve do svého života a beze studu ukazuje to nejhorší ze sebe – přijímá svůj narcismus, závislost na sexu a konfrontační povahu. Poté, co prošel stovkami domovů a hledal své místo, se nakonec vrací do domu, kde vyrůstal a kde všechna jeho traumata začala.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace