KINEDOK

Olympijský mezičas na Muzejním plácku

13. 9. 2024

Autor: Anna Jurková

Kreativní Praha otevírá nový Pražský Plácek a KineDok bude u toho! Tentokrát v prostorách parku a přilehlé ulice před Poštovním muzeem a Novomlýnskou vodárenskou věží. Promítat tam budeme v úterý 1. 10. film Olympijský mezičas od 19:00, vstup je zdarma, tak si to nenechte ujít!

V případě špatného počasí projekce proběhne v zázemí Poštovního muzea.

OLYMPIJSKÝ MEZIČAS (Haruna Honcoop, 2023, 77 min, Česko)
Dokumentární film česko-japonské filmařky Haruny Honcoop se zaměřuje na tři světové metropole – Paříž, Tokio a Peking, které v posledních letech opakovaně hostily či mají hostit olympijské hry. Ve filmu sledujeme, jak “olympiády” negativně ovlivňují tato města, která jsou známá svou velikostí, hustotou obyvatelstva a turistickým ruchem. Sledováním urbanistických proměn, včetně zájmu o vznik a osud takzvaných „bílých slonů“, snímek ukazuje, jak moc je pro tyto územní oblasti nejprestižnější sportovní událost moderní doby problematická z ekologického, humanistického i ekonomického hlediska. Co všechno jsou města ochotna obětovat pro své dvousečné privilegium?


MUZEJNÍ PLÁCEK
Muzejní Plácek je kulturně-komunitní projekt, který proběhne od 17. září do 6. října 2024 v srdci Prahy. Prostor před Novomlýnskou vodárenskou věží se promění v živé místo plné workshopů, komentovaných prohlídek, kulturních vystoupení a mnoha dalších aktivit.

Více informací

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace