EAST DOC PLATFORM

IDF

East Doc Platform 2025 bude hostit novou cenu Rady Evropy Series Co-Production Development Award

18. 10. 2024

Autor: Barbora Hrubá

S obrovskou radostí oznamujeme, že East Doc Platform byla vybrána jako jeden ze tří evropských trhů, které budou v roce 2025 hostit nově vytvořenou cenu Rady Evropy Series Co-production Development Award. Toto prestižní ocenění vítěznému projektu dokumentární série garantuje 50 000 EUR! Je to také významný milník pro EDP a její postavení mezi evropskými trhy.

"Jsme velmi rádi, že se můžeme zařadit mezi akce, které budou v roce 2025 hostit cenu Rady Evropy Series Co-production Development Award. Je to skvělá příležitost pro všechny producenty, aby své dokumentární seriály představili na East Doc Platform, a my se na tuto spolupráci těšíme,“ říká Ivana Pauerová Miloševičová, členka představenstva Institutu dokumentárního filmu, který pořádá EDP.

Přihlaste se na East Doc Platform do 15. listopadu 2024

I díky tomuto partnerství vás chceme znovu povzbudit a vyzvat producenty dokumentárních sérií k přihlášení projektů na East Doc Platform. Přihlašování je otevřeno do 15. listopadu 2024. Pro producenty dokumentárních filmů je to jedinečná šance, jak se ucházet o podporu nabízenou prostřednictvím EDP a o tuto novou významnou cenu.

BLIŽŠÍ INFORMACE NAJDETE TADY

O programu Ex Oriente Film a EDP Series

Cena Series Co-production Development Award doplňuje náš dlouhodobý závazek k rozvoji seriálových formátů prostřednictvím našeho programu Ex Oriente Film, který již poskytuje rozsáhlý trénink a podporu rozvoje dokumentárních tvůrců a tvůrkyň. V rámci dokumentární laboratoře Ex Oriente Film se nadcházející 2. session bude nadále zaměřovat na inovativní přístupy v dokumentárním vyprávění, včetně seriálových formátů.

" Již několik let podporujeme rozvoj dokusérií a před dvěma lety jsme otevřeli náš první vzdělávací program Ex Oriente Series, který podporuje filmaře v rozvoji jejich projektů do formátu dokumentárních seriálů. Jsme nadšeni rozhodnutím Rady Evropy umožnit East Doc Platform hostit toto prestižní ocenění. Věříme, že významně ovlivní a posílí tento segment v oblasti dokumentární tvorby a storytellingu,“ říká Anna Kaslová, manažerka Ex Oriente Film a East Doc Forum.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace