EAST SILVER

Vítězem celovečerní kategorie cen Silver Eye je polský snímek Communion

29. 10. 2016

Autor: Barbora Holková

Během závěrečného ceremoniálu MFDF Ji.Hlava byla vyhlášen i nejlepší snímek z trhu East Silver v celovečerní kategorii. Pro letošní rok se vítězem ve velké konkurenci kvalitních snímků ze střední a východní Evropy stal polský snímek Communion začínající režisérky Anny Zamecke. 

Dojemný dokument o tom, jaké to je, když musí čtrnáctiletá dívka převzít roli dospělých a postarat se o rodinu, vybrala mezinárodní porota ve složení Manuela Buono (Slingshot Films, Itálie), Fabrizio Grosoli (Trieste Film Festival, Itálie) a Alexandra Hertwig (Kasseler Documentary Film and Video Festival, Německo), která okomentovala svou volbu takto: "Rozhodli jsme se jednomyslně ocenit film, který nám všem imponoval svým silným a precizním filmařským přístupem. Příběh rozkrývá svět nefungujících vztahů mezi lidmi a do centra pozornosti staví mladou ženu, odhodlanou nést břímě špatných rozhodnutí všech svých blízkých. Také jsme se rozhodli ocenit mladou začínající režisérku a její talent, který už stihl zanechat stopu v dokumentární oblasti."

Stejně jako vítězové středometrážní a krátké kategorie si i snímek Communion odnáší díky podpoře programu MEDIA / Creative Europe nejen diplom a krásnou cenu od designérky Terezy Durdilové, ale také finanční podporu 1500€ a celoroční festivalovou podporu programu East Silver Karavana ve stejné hodnotě. ​​​​​​Těšíme se, že brzy uvidíme úspěšný snímek na mnoha světových festivalech!

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace