EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

EAST DOC INTERACTIVE

Doc Tank představuje své tutory, odborníky na transmédia

13. 2. 2017

Autor: Marta Obršálová

Na Doc Tanku se představí celkem sedm transmediálních a socio-eko-politicky zainteresovaných projektů s aktivistickým přístupem a potenciálem pro sociální kampaně. Pro letošní ročník byly vybrány tyto projekty: 4GenWomen (RO, ES, TR, 2018), The Ancient Woods (LT, 2018), Pre-Crime - A Predictive Policing Simulator (DE, 2017), Teslafy.Me (SI, USA, DE, 2017), Constructing Putin (CZ, NL, 2018). Kromě vybraných projektů se Doc Tanku zúčastní jako pozorovatelé i autoři filmů 3. Bridge / This Tree Is No Longer There (TR, 2017) a Girl Missing (CZ, 2017).

Vybraní filmaři se zúčastní třídenního intenzivního workshopu, který bude sestaven na míru s lektory dle individuálních požadavků každého projektu. Pozvaní odborníci se zaměřením na nová média, web design, umělecké projekty, crowdfunding či distribuci pomohou projekty dále rozvíjet a vymyslet případnou strategii.

Účastníci workshopu se mohou těšit na světově uznávané experty: Bruno Choiniere (Akufen), Sandra Gaudenzi (Westminster School of Media, Arts and Design), William Uricchio (MIT Open Documentary Lab), John MacFarlane (American Documentary | POV Digital), Arnau Gifreu Castells (profesor na ERAM (University of Girona) a výzkumný pracovník na Open Documentary Lab (MIT), Susanna Lotz (IDW), Adam Široký (XLAB), Jindřich Trapl (XLAB), Arjanne Laan (Willem de Kooning Academy), Christian Popp (YUZU Productions). Pro širokou veřejnost jsou připraveny přednášky a prezentace.

Autoři vybraných projektů mají také vyhrazený jeden den pro individuální schůzky s mezinárodními profesionály, kreativními producenty, dramaturgy a zástupci fondů, festivalů nebo médií na Project Marketu. Projekty účastnící se Doc Tanku se budou ucházet o jednu z East Doc Platform cen.

Doc Tank se koná v rámci programu East Doc Platform (EDP), který je organizován Institutem dokumentárního filmu ve spolupráci s  Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden Svět. Akce začíná v Praze 6. března a potrvá do 12. března 2017.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace