EAST DOC PLATFORM

Hlavní cena East Doc Platform zná své porotce

17. 2. 2017

Autor: Marta Obršálová

Institut dokumentárního filmu udělí hlavní cenu East Doc Platform ve výši 7500 € nejlepšímu projektu ve stádiu vývoje a výroby. Udělená finanční podpora pomůže filmařům v dalším vývoji jejich dokumentárního filmu.

Porota je složena z uznávaných odborníků z řad zástupců filmových festivalů a sales.

Nicolas Feodoroff vystudoval estetiku, je dramaturgem FIDMarseille, členem výběrové komise a šéfredaktorem festivalového deníku. Působí jako kritik umění a filmu, pravidelně přispívá do dalších periodik o kinematografii a současném umění.

Maëlle Guenegues pracuje pro CAT and Docs France, kde hledají relevantní a kontroverzní dokumenty o aktuálních otázkách a nadčasových tématech; dokumenty, které přinášejí překvapivé souvislosti, filmy, které se tématice věnují do hloubky, jsou troufalé, reflektují rozmanitost světa, a mají své místo na mezinárodní scéně; dokumenty, které vybízejí k zamyšlení a nabízí nové pohledy na svět.

Gitte Hansen působí ve společnosti First Hand Films, kde má na starost vývoj, financování a ko-produkce projektů, sales a akvizice, působí od roku 2002. Předtím pracovala v oddělení dokumentární tvorby televizní společnosti DR, byla zodpovědná za propagaci a PR pro Nordisk Forum určeného na spolufinancování dokumentárních filmů, které pořádá Filmkontakt Nord, podílela se na projektu Programu MEDIA – DOCUMENTARY. Zúčastnila se workshopů Vertigal Strategy, Eurodoc, Transmedia Next a působí jako konzultantka a lektorka na workshopech DOK.incubator, EDN Pitchings a workshopech na různých místech v Evropě, Pitching du Réel, IDFA, Ex Oriente a Greenhouse. Byla členkou poroty na řadě evropských festivalů. Vystudovala film a rétoriku na Kodaňské univerzitě.

Anna Hoffmann vystudovala kulturní antropologii a filmovou a divadelní vědu na hamburské univerzitě. Pracovala v Hamburské kinematéce Metropolis První zkušenosti na filmovém festivalu získala jako dramaturgyně European Low Budget Film Forum v Hamburku (1987-1989). V letech 1993-1996 řídila European Documentary Film Institute (EDI) v Mülheim an der Ruhr. Dále působila jako filmová kritička, asistentka produkce, překladatelka textů a titulků. Od roku 2000 je dramaturgyní a programovou manažerkou pro Berlinale Forum.

Loïc Valceschini se narodil v roce 1989. Magisterský titul získal v oboru filmové vědy na Univerzitě v Lausanne, kde byl v roce 2010 vybrán jako jeden z absolventů na Talents Press festivalu Berlinale. Píše články o filmu pro ScreenAnarchy a Film Exposure. Pracoval pro Cinémathèque Suisse v oddělení distribuce a dramaturgie a od roku 2013 je dramaturgem pro Neuchâtel International Fantastic Film Festival (NIFFF). Od roku 2015 pracuje jako koordinátor a dramaturg Týdne kritiky v Locarnu. V roce 2016 byl spoluautorem knihy o švýcarských kinech "Rex, Roxy, Royal".

Agnés Wildenstein je filmová dramaturgyně. Narodila se ve Francii a žije v portugalském Lisabonu. Deset let pracovala v Cinémathèque Française v Paříži a dvanáct let na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu. Během deseti let byla členkou poroty Ceny Jeana Viga a v letech 2012 až 2015 členkou výběrové komise pro ARTE France Cinema. Od roku 2014 se podílí na programu festivalu Doclisboa.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace