O českých dokumentech je ve světě slyšet stále častěji

1. 3. 2017

Autor: Anna Kaslová

V rámci chorvatského Mezinárodního filmového festivalu dokumentárního filmu ZagrebDox (program Biography Dox Section) bude promítán český snímek Filipa Remundy a Roberta Kirchhoffa Pára nad řekou  (3. března od 17:00 v Theatre 3 / Kaptol Cinema Boutique).

19. Thessaloniki Documentary Festival přivítá české koprodukce: Díra v hlavě (Robert Kirchhoff, SK / CZ, 2016), Houston, We Have a Problem! (Ziga Virc, SI / HR / CZ / DE / QA, 2016) a v rámci Vitaly Mansky Tribute se promítnou snímky Roura (Vitaly Mansky, RU / CZ / DE, 2013), V paprscích slunce (Vitaly Mansky, RU / LV / DE / CZ / KP, 2015) a Broadway. Black Sea (DE / RU / CZ, 2002).

Dokument Děti online (Kateřina Hager, CZ, 2017) se chystá na mezinárodní premíéru na CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival 2017 (16-26. března 2017). Mezinárodní koprodukční akce CPH:FORUM zařadilo do svého programu česko-slovensko-polskou koprodukci Český Pepík jede do Polska poznat lásku k Bohu (Filip Remunda, Vít Klusák, CZ / SK / PL, 2018). Také snímek, který vznikl v koprodukci s Českou televizí, The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov (dir. Askold Kurov, EE/CZ/PL) bude promítnut v sekci Politics.

Letošní 17. goEast - Festival of Central and Eastern European Film se zaměří na českou kinematografii. Během programu „Country Focus: Czech Cinema Now!“ se představí současné dokumentární snímky, které doplní různé panelové diskuze a výstava filmových plakátů ve městském muzeu v Markt in Wiesbaden. Kompletní program bude zveřejněn začátkem dubna. Mezi potvrzenými dokumenty jsou FC Roma, Mallory, Nebezpečný svět Rajka Dolečka a Normální autistický film.  Akce se koná ve spolupráci s Institutem dokumentárního filmu a Czech Film Center.
 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace