EX ORIENTE FILM

Ex Oriente Film představuje své tutory

28. 4. 2017

Autor: Marta Obršálová

Ex Oriente Film je mezinárodní workshop pro dokumentární profesionály, který letos slaví své 15. narozeniny. Mezi lektory na prvním EX ORIENTE FILM workshopu v chorvatském Splitu jsou:
Thomas Balmès, světově známý francouzský režisér a producent, jehož filmy posbíraly ceny na festivalech jako jsou např. Sundance Film Festival, Sheffield International Documentary Festival, San Francisco International Film Festival a další; francouzský kameraman Philippe Bellaiche, který natočil během posledních 16 let více než 30 celovečerních dokumentárních snímků; rakouský producent a režisér Nikolaus Geyrhalter; slovinský režisér Ziga Virc, jehož poslední film byl kandidátem na oskarové nominace; zkušená producentka a členka European Documentary Network a Evropské filmové akademie Christine Camdessus (Francie); chorvatský producent a zakladatel společnosti Nukleus Film Siniša Juričić a český režisér, dramaturg a pedagog na FAMU Jan Gogola.
Hlavními lektory i letos zůstávají známé tváře: producent a konzultant Iikka Vehkalahti (Finsko), programový ředitel European Documentary Network Mikael Opstrup (Dánsko), režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová (Česká republika) a režisér a producent Filip Remunda (Česká republika).

Ex Oriente Film je zaměřený na podporu vývoje a financování autorských dokumentárních filmů ze střední a východní Evropy. Celý workshop je rozdělen na tři týdenní setkání v průběhu 9 měsíců. První z nich proběhne v chorvatském Splitu ve spolupráci s místním partnerem Hulahop, produkční společností sídlící v Záhřebu.

Během prvního setkání nazvaného "Focus and Inspiration” se budou účastníci věnovat především vývoji jejich dokumentárního projektu, námětu a možnosti využití koprodukcí. Vývoj projektů probíhá jak ve skupinových dílnách, tak při individuálních konzultacích, kdy účastníci získávají zpětnou vazbu od předních zahraničních tvůrců a odborníků. Součástí vzdělávacího programu jsou také přednášky, masterclassy a projekce, které jsou otevřeny širokému publiku. 
 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace