KINEDOK

Mike Bonanno ze skupiny The Yes Men v Praze! Film a diskuze v Městské knihovně

5. 5. 2017

Autor: Ivona Remundová

Přijďte 20. května ve 19:00 do Městské knihovny v Praze na projekci filmu The Yes Men Are Revolting a diskuzi s jedním z „Yesmenů“ Mikem Bonannem.

V roce 2003 se v USA zrodil nový fenomén – Igor Vamos alias Mike Bonano a Jacques Servin řečený Andy Bichlbaum vyrazili v přestrojení za představitele WTO (Světové obchodní organizace) přednášet zástupcům textilních korporací o možnosti ovládat zaměstnance v zemích třetího světa pomocí speciálního obleku, který umí na dálku dát líným dělníkům elektrošok a probrat je tak k vyšším výkonům. To vše mohl manažer sledovat na televizoru umístěném na části manažerské kombinézy připomínající obří zlatý penis. Při další mystifikační akci rozdali na začátku přednášky posluchačům hamburgery, aby je v následné powerpointové prezentaci postupně zasvěcovali do tajů geniálního vynálezu, RE-burgeru, recyklovaného hamburgeru vyráběného z lidských exkrementů na západě určeného pro chudé obyvatele rozvojového světa. Celosvětový ohlas si vysloužili akcí, při níž v přestrojení za mluvčí americké chemické korporace Daw chemicals, ohlásili v přímém přenosu BBC, že se firma konečně rozhodla odškodnit oběti bhópálské havárie – největší světové průmyslové katastrofy všech dob.

Vstupenky k zakoupení zde: https://www.mlp.cz/cz/akce/e20161-yesmeni-se-bouri/

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace