EAST DOC PLATFORM

Tři nadějné dokumenty těsně před premiérou se představují na dok.incubator preview v Malmö

12. 9. 2017

Autor: Marta Jallageas

Na prestižní přehlídce dokončovaných dokumentárních filmů pořádané rámci Nordisk Panorama se mezi osmi snímky z celého světa vybranými renomovaným mezinárodním workshopem dokincubator představí hned tři zajímavé východoevropské projekty, které se nebály dotknout velkých problémů globálně propojeného světa.

Gruzínský film Before Father Gets Back (GE, FR, DE), mimo jiné také účastník letošní East Doc Platform a výherce Postprodukční ceny České televize, sleduje dvě dospívající dívky z muslimské komunity údolí Pankisi, vyrovnávající se s odchodem svých otců, kteří od rodin odešli bojovat do Sýrie.

Zneklidňující dokument Bernadetty Tuza-Ritter A Woman Captured (HU, DE) si všímá jedné ze 45 milionů obětí moderního otroctví a odhaluje děsivou realitu života ženy, která, ač vyčerpaná a bez nároku na soukromí i volný čas, se zároveň odmítá vzdát svým brutálním utlačovatelům.

Jaké oběti musí sportovec přinést, aby dosáhl svého snu o olympijském zlatě? Film Over The Limit (PL, DE, FI) polské režisérky Marty Prus pozoruje elitní ruskou rytmickou gymnastku Margaritou Mamun, která se snaží vyvážit svůj osobní život s přísnými očekáváními jejích trenérů.

Prezentace Nordisk Panorama v Malmö je dnes již mezinárodně sledovanou akcí – vzhledem k tomu, že hned tři filmy minulého ročníku se dostaly do soutěží největšího evropského festivalu IDFA, dva měly premiéru na Sundance a další dva jsou v letošním výběru European Film Awards, přinášejí i letošní účastníci velká očekávání.

Více informací o prezentovaných filmech naleznete zde.

Sledujte dok.incubator preview na Facebooku.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace