EAST DOC PLATFORM

East Doc Platform 2018: váš meeting point se zajímavými hosty

13. 2. 2018

Autor: Marta Jallageas

V týdnu od 3. – 9. března se do Prahy sjedou uznávaní profesionálové z oblasti dokumentární tvorby a distribuce. Vedle tradičních zástupců klíčových evropských televizí, sales agentur a festivalů, poprvé do Prahy přijedou i zástupci mezinárodních fondů, nově se otevírajících filmům ze střední a východní Evropy, ale i konzultanti propojující film s mezinárodním businessem. Představí se zcela nové start-upy  vznikající na podporu dokumentaristům.

Dokumentární tvorba prochází dramatickými změnami v oblasti financování i distribuce. Tradiční model mezinárodní spolupráce s televizemi díky odlivu prostředků na koprodukce selhává, a proto je zapotřebí hledat pro dokumentární projekty zcela nové partnery. East Doc Platform se v roce 2018 pouští do neprobádaných vod a do Prahy zve atraktivní hosty – především zástupce mezinárodních fondů, ale i investorů propojující film a soukromý sektor (equity). Do Prahy tak poprvé přijede např. Lucila Moctezuma z Chicken & Egg Pictures, amerického fondu podporujícího ženské filmařky, Lynn Nwokorie z Doc Society (bývalý Britdoc) či Amy Hobby a Mridu Chandra z Filmového institutu Tribeca, který společně s EDP pořádá zcela nový IF/Then pitching krátkých filmů. Akce se koná ve středu 7. března od 10:00 v Institutu Cervantes.

Pozvání také přijali Jane Ray a Phoebe Hall z Whicker´s World Foundation podporující nové talenty v oblasti dokumentu, publicistiky a audio tvorby. Ve středu 7. března vystoupí na panelu „Chyťte druhý dech“ a spolu s ostatními zástupci fondů představí nové možnosti dofinancování ze soukromých zdrojů. Mezi dalšími účastníky panelu jsou Martijn te Pas z IDFA Bertha Fund Europe a Juliane Schulze z konzultační společnosti peacefulfish propojující film, média, ale i herní průmysl s businessem na pan-evropské úrovni již od roku 2000.

East Doc Platform letos také přivítá dva zástupce nově vzniklých start-upů. Jhava Chikli a Guillaume Renaud představí unikátní webovou platformou na sdílení archivních materiálů v mezinárodním měřítku - Archive Valley. Aktuální problém přetížených decision makerů celé řady fór a festivalů pomáhá řešit webová platforma umožňující představit projekt online - Pitch the Doc, kterou v Praze představí její zakladatelé Adam Papliński a Katarzyna Szarecka.

Poprvé se na East Doc Platform objeví Sascha Bleuler za Semaine de la Critique Locarno, Julian Carrington za Hot Docs, Francesco Giai Via z Benátského bienále, či Madeleine Robert zkušená dramaturgyně Visions du Reél Nyon a doplní tak již tradičně dlouhý seznam dalších zástupců prestižních festivalů.

Novinky ve světové interaktivní tvorby přijede prezentovat Liz Rosenthal, kurátorka první festivalové soutěže virtuální reality na světě, konající se v rámci Benátského bienále. Přednáška pod názvem „Jak přivést VR projekty k životu“ se koná v pondělí 5. března v 18.00 v Institutu Cervantes.

Vstup na přednášky JE VOLNÝ.

Pokud chcete požádat hosty East Doc Platform o individuální schůzky (jejich kompletní seznam najdete zde), zajistěte si Industry akreditaci EDP, která zahrnuje:
- volný vstup na veškerý otevřený industry program East Doc Platform
- přístup do videotéky East Silver i videotéky Jednoho světa
- volný vstup na projekce všech filmů a otevřený industry program Jednoho světa

Cena akreditace je 50€ / 1350 Kč.

Registrovat se můžete skrze ONLINE FORMULÁŘ ZDE nejpozději do 20. února 2018.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace