KINEDOK

KineDok přiveze The Nagano Tapes na LFŠ

26. 7. 2018

Autor: Veronika Zýková

3. srpna od 20:30 se v Leteckém muzeu v Kunovicích uskuteční jedinečná site-specific projekce dokumentu Ondřeje Hudečka The Nagano Tapes. Na programu LFŠ je také KineDok projekce filmu Nic jako dřív autorské dvojice Lukáš Kokeš - Klára Tasovská, která proběhne 1. srpna na Střední odborné škole. 

V pátek 3. srpna se od 20:30 v Leteckém muzeu v Kunovicích unikátní projekce filmu The Nagano Tapes za účasti režiséra Ondřeje Hudečka, zvukaře Viktora Prášila, střihače Jakuba Vansy a režiséra Jana Gogoly ml. Jeho dokument Pozemní let bude promítnut jako předfilm. Snímek zachycuje záchranu a přesun bývalého vládního letadla, proslulého právě příletem výpravy z olympijského Nagana, do Leteckého muzea v Kunovicích. The Nagano Tapes jsou strhujícím sportovním dokumentem, jenž připomíná vítězství českých hokejistů na olympiádě v Naganu v roce 1998, které rámuje historickým kontextem rusko-českých vztahů. Diváci filmy uvidí přímo u Tupolevu Tu-154M, kterým tehdy národní hrdinové přicestovali. Areál Leteckého muzea bude otevřený již od 17:00, do 20:00 bude možné prohlédnout si letadlo. Program začne ve 20:30 a skončí ve 23:00 slavnostním rozsvícením „Naganského expresu“. Letadlo bude přístupné až do půlnoci. Vstup na projekci je zdarma, prohlídka letadla bude zpoplatněna stokorunou, veškerý výtěžek poputuje Leteckému muzeu. Do Kunovic se lze z Uherského Hradiště dostat MHD, pro cestu zpět organizátoři doporučují taxi. Více informací najdete zde nebo ve facebookové události.

Další akcí LFŠ a KineDoku bude již ve středu 1. srpna od 21:30 projekce snímku z distribuční kolekce AČFK Nic jako dřív na Střední odborné škole. Kritikou i diváky oceňovaný dokument o čtyřech teenagerech z Varnsdorfu uvede režisér Lukáš Kokeš. Film je přístupný zdarma.

The Nagano Tapes na webu LFŠ
Nic jako dřív na webu LFŠ

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace