KINEDOK

KineDok zve na dokumentární večer a premiéru Až přijde válka

27. 9. 2018

Autor: Veronika Zýková

[aktualizováno 7. 10. 2018]
Nenechte si v pondělí 8. října 2018 v kině Světozor ujít komponovaný večer pod hlavičkou mezinárodní platformy pro alternativní distribuci KineDok, během nějž vám od 18:30 představíme připravované dokumentární filmy a následně se od 20:30 uskuteční slavnostní premiéra dokumentu Až přijde válka, jenž byl uveden na Berlinale v sekci Panorama. Průvodci večerem budou Petra Nesvačilová a Bohdan Bláhovec.

18:30 Večer s KineDokem
Vstup zdarma
Prezentace dokumentaristů a producentů a jejich připravovaných filmů. Alternativní distribuční platforma KineDok už čtvrtým rokem spojuje fanoušky a tvůrce autorského dokumentárního filmu. Projekce filmů v rámci této platformy probíhají již v sedmi evropských zemích a zvou diváky a tvůrce k setkání na netradiční místa. Večer s KineDokem vám nabídne přehlídku toho nejzajímavějšího, co se v dokumentárním světě děje. Večerem vás provedou režisérka a herečka Petra Nesvačilová a dokumentarista a performer Bohdan Bláhovec. Režiséry a producenty budou prezentovány tyto připravované dokumentární filmy (vč. trailerů), jež se v budoucnu mohou stát součástí katalogu KineDoku:

Český žurnál: Bratři Okamurovi (r. Filip Remunda, prod. Petr Kubica, Česká televize) 
Kiruna 2.0 (r. Greta Stocklassa, prod. Analog Vision, koprod. Studio FAMU)
Nová šichta (r. Jindřich Andrš, prod. Augustina Micková, Miloš Lochman - molokofilm s.r.o., koprod. FAMU, Česká televize)
Tenký led (r. Rozálie Kohoutová, Tomáš Bojar, prod. Cinema Arsenal, koprod. Česká televize)
The Tap Tap (r. Radovan Síbrt, prod. Karel Poupě, PINK) 
VIVA VIDEO, VIDEO VIVA (r. Adéla Komrzý, prod. UPP)
Začít znovu (r. Eva Tomanová, prod. Jiří Konečný, Endorfilm, koprod. Česká televize) 
Iluze (r. Kateřina Turečková, prod. FAMU)
Pohodlné století (r. Jaroslav Kratochvíl, prod. Petr Polák, Studio Petrohrad)

Po přehlídce dokončovaných snímků uvede KineDok distribuční premiéru filmu Až přijde válka režiséra Jana Geberta. 


20:30 | premiéra filmu Až přijde válka
Česká republika, Chorvatsko, 2018, 76 min.
Režie: Jan Gebert
Prod. PINK, koproducenti: HBO Europe, Hulahop
slovensky s anglickými titulky

Petr vede život na první pohled spořádaného evropského teenagera - žije s rodiči, má pohlednou dívku, dostal se na vysokou. Jeho skutečný život je ale jinde - v čele domobrany Slovenskí Branci, čítající dvě stě mladých lidí, s oddíly po celém Slovensku. V horských lesích je nechává podřizovat drsným pravidlům a trestům, jež spíše než vojenský výcvik připomínají hru na diktaturu. Šéf domobrany věří, že jeho modelová organizace má budoucnost. Je odhodlaný uniformu jednou odložit a se svou vizí oslovit celou společnost - a stát se velkým politikem.

Hlavními partnery večera jsou Institut dokumentárního filmuPINKBontonfilm a Dokumentární pondělí / Kino Světozor.

Událost na Facebooku

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace