KINEDOK

EAST SILVER

Institut dokumentárního filmu na Fóru pro udržitelný rozvoj

23. 10. 2018

Autor: Veronika Zýková

Fórum pro udržitelný rozvoj nabídne zdarma v Hotelu Olšanka 2. a 3. listopadu 2018 diskuze, projekce a workshopy věnované tématům problému růstu nerovností v době změny klimatu, udržitelnému rozvoji či zajištění míru. Program zahrnuje film Děkujeme za déšť, který znají návštěvníci projekcí KineDoku, a Poslední lovci ledu, dokument úspěšně cestující po festivalech díky East Silver Karavaně. Moderace diskuzí se ujme nový výkonný ředitel IDF Tomáš Tožička. Detailní informace najdete ZDE.

V roce 2015 schválily všechny členské země OSN tzv. Cíle udržitelného rozvoje, které mají do roku 2030 zajistit společenskou, ekologickou, ekonomickou udržitelnost, planetární mír a partnerství. Tématem Fóra bude, nakolik se nám daří zastavit procesy, které ohrožují samotnou existenci lidské civilizace a mnoho dalších forem života na Zemi.

PROGRAM

Pátek 2. 11.
17.00 Zahájení Fóra pro udržitelný rozvoj
17.30 Panelová diskuze: Problém růstu nerovností v době změny klimatu. Hosté: Pavel Barša, Ivan Rynda, Apolena Rychlíková. Moderuje Tomáš Tožička
19.30 Projekce: Děkujeme za déšť / Thank You for the Rain / Dokumentární / Norsko / Keňa / Velká Británie, 2017, 90 min

Podmanivý příběh odhodlání, pokory, ale také boje proti klimatické změně. Když jednoho dne zasáhne domov keňského farmáře zničující bouře, rozhodne se vyzvat lidi ve své komunitě k akci. Film je výpovědí věčného optimisty, který však v boji o zelenější svět otestuje vlastí limity i překážky systému, ve kterém žijeme.



Sobota 3. 11.
Paralelní workshopy
10.00 - 11.30 Workshop Hra s nulovým součtem / NESEHNUTÍ
lektoři: Hana Zoor Svačinková, Martin Jestřábek

10.00 - 11.30 Workshop Skvrny na banánech
lektorka: Barbora Trojak

13.00 - 14.30 Workshop České zbraně v rukou diktátorů / NESEHNUTÍ
lektoři: Hana Zoor Svačinková, Peter Tkáč

13.00 - 16.00 Workshop Nenásilná komunikace a komunikace konfliktních témat osobně i skrze média 
lektoři: Adam Čajka a Vojtěch Boháč Voxpot

14.30 - 16.00 Workshop Změny klimatu, občanské aktivity a globální hnutí za klimatickou spravedlnost

10.00 - 17.30 Worskhopy pro děti Divosvět

16.00 Panelová diskuze: Udržitelný rozvoj, nebo řízená civilizační sebevražda. Václav Bělohradský, Anna Kárníková, Ilona Švihlíková, Daniel Vondrouš. 
Moderuje Tomáš Tožička

17.30 Projekce: Poslední lovci ledu / The Last Ice Hunters / Dokumentární / Slovinsko, 2017, 72 min.

Pobřeží východního Grónska je jedno z nejméně obydlených míst naší planety. V tomto prostředí žijí nejunikátnější kultury lovců. Časem ale výdobytky moderního světa dorazily až sem. I když jsou lovci pilířem společnosti, jejich status ekonomické základny společnosti je vážně podkopáván.



Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace