EX ORIENTE FILM

EAST DOC PLATFORM

EAST SILVER

IDF na IDFA 2018

14. 11. 2018

Autor: Veronika Zýková

Letošní program prestižního festivalu IDFA nabízí několik titulů, jež jsou součástí aktivit IDF, jako např. úspěšný film Jana Geberta Až přijde válka. Trh Docs For Sale zahrnuje devět titulů z East Silver a IDF rovněž přichystal Drink s East Doc Platform pro zvané hosty. V neposlední řadě IDFA 2018 nabídne retrospektivu šesti filmů režisérky Heleny Třeštíkové, která je Čestným hostem festivalu, a prostor dostane také deset snímků, které tvůrkyně považuje za inspirativní. Rozhovor s Helenou Třeštíkovou si přečtěte zde.

Řada filmů v programu IDFA 2018 prošla aktivitami Institutu dokumentárního filmu, zejména East Doc Platform, a nyní jsou součástí katalogu East Silver. How Big Is Galaxy? (r. Ksenia Elyan), vítěz Ceny IDFA Forum na East Doc Platform v roce 2018, má na IDFA světovou premiéru. Až přijde válka Jana Geberta získala vůbec první Cenu East Doc Platform v roce 2017 a nedávno také několik ocenění na festivalech, včetně Silver Eye. Snímek Uncoditional Love Rafała Łysaka získal nominaci na cenu Silver Eye Award 2018. Mezi další pozoruhodné tituly v programu IDFA 2018 patří snímky zařazené do East Silver Karavany, zároveň nominované na cenu Silver Eye: Home Games (r. Alisa Kovalenko) a To Be Continuted (r. Ivars Seleckis). V neposlední řadě Chris the Swiss Anji Kofmel (ES 2018, nomanace na SE 2018), A Woman Captured (r. Bernadett Tuza-Ritter, ES 2018, nominace na SE 2018) Genesis 2.0 Christiana Frei (ES 2018, nominace na SE 2018).
Wongar režisérky Andrijany Stojkovic se dostal do soutěže středometrážních filmů a na IDFA má světovou premiéru. Film byl prezentován na East European Fóru a rovněž byl součástí workshopu Ex Oriente Film, obé v roce 2006.


Trh IDFA Docs For Sale 2018 zahrnuje tyto tituly East Silver: How Big is the Galaxy? (r. Ksenia Elyan), Children Below Deck (r. Bettina Henkel), King Skate (r. Šimon Šafránek), Můj neznámý vojín (r. Anna Kryvenko), Rodeo (r. Kiur Aarma, Raimo Jõerand), Srbenka (r. Nebojsa Slijepcevic), The Winter Garden's Tale (r. Simon Mozgovyi), To Be Continued (r. Ivars Seleckis) a Kibera: Příběh slumu (r. Martin Páv).

IDF delegace se účastní IDFA 2018 od 17. do 21. listopadu. Potkejte se s manažerem East Doc Platform a East Silver Zdeňkem Blaha (zdenek@dokweb.net), koordinátorkou East Doc Market Annou Kaslovou (anna@dokweb.net), koordinátorkou East Doc Forum a Ex Oriente Film Kristýnou Bartošovou (kbartosova@dokweb.net) a koordinátorem East Silver Karavany Walterem Nagym (walter@dokweb.net).

V pondělí 19. listopadu hostí IDF s dok.incubatorem společný drink, během nějž se pozvaní hosté dozví nové informace o East Doc Platform 2019. Facebooková událost je zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace