EX ORIENTE FILM

Ex Oriente Film má za sebou úspěšný workshop na 22. MFDF Ji.hlava

7. 11. 2018

Autor: Veronika Zýková

Workshop Ex Oriente Film na MFDF Ji.hlava nabídl 24.-29. 10. nejen uzavřený program pro dvanáct režisérsko-producentských dvojic, ale rovněž program pro všechny s festivalovou akreditací, kteří si tak mohli užít masterclasses Mikea Bonanna a Vitalije Manského.

Aktivista a performer Mike Bonanno (Yes Men) a režisér Vitalij Manskij (V paprscích slunce, Svědkové Putinovi), kteří byli tutory workshopu Oriente Film, měli zároveň na ji.hlavském festivalu inspirativní masterclasses, které si nenechaly ujít řady diváků. Vedoucími tutory Ex Oriente Film byli Mikael Opstrup (EDN - European Documentary Network), producent a konzultant Iikka Vehkalahti, režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová a režisér a producent Filip Remunda. Hostujícími tutory byli režisér Sean McAllister, střihač Thomas Ernst, producentka KriStine Ann Skaret, právník Stefan Rüll, marketingová specialistka Joanna Solecka a producent Bjarte M. Tveit. 

Observery druhého workshopu byli Ulyana Osovska, Denis Strashnyi, Michal Reich, Galina Stepanova, Adéla Komrzý, Jakub Wagner a Martin Kohout. Mezi hosty byli Tomáš Potočný (dok.incubator) a Alex Shiriaeff (B2B Doc). Na workshopu participovali také střihači Hana Dvořáčková, Petr Salaba a Petr Michal.

Šest dní workshopu bylo naplněno nejen intenzivní prací během individuálních schůzek, skupinových sezení, speed datingů, přednášek a projekcí, ale participanti, tutoři i tým Ex Oriente Film si užili také dost zábavy. Prohlédněte si fotografie zachycující atmosféru workshopu a těšte se na videa, která vám přineseme na našem YouTube kanálu.


Více fotografií najdete na facebookové tránce Ex Oriente Film.

Foto: Michal Hančovský / Foto masterclass Mikea Bonanna: Jan Hromádko

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace