EAST SILVER

Moje babička z Marsu v kině Světozor

27. 11. 2018

Autor: Veronika Zýková

Nenechte si ujít speciální projekci filmu Moje babička z Marsu v kině Světozor v pondělí 3. prosince 2018 od 20:45 v rámci Dokumentárního pondělí. Film měl mezinárodní premiéru na MFDF Ji.hlava, následně byl zakázán běloruským ministerstvem kultury a nemohl být promítnut na MFF Listapad v Minsku. Prostřednictvím této projekce chceme vyjádřit solidaritu s tvůrci perzekvovanými cenzorskými zásahy. Film byl podpořen B2B DOC. Projekce je v ruštině s anglickými titulky. Vstupenky lze koupit zde.

Bábuška Zina je původem Ukrajinka, kvůli aktuální politické situaci však zůstává na Ruskem ovládaném Krymu. Odtržena od rodiny přebývá v zapomenutém přímořském městě a snaží se rozhodnout, zda zůstat, či odejít. Hudební rytmy ruské popové hudby i lidových písní doplňují atmosféru jejího exilového města, na které je nahlíženo citlivou optikou plnou sentimentu. Důsledky neuspokojivé politické situace jsou však na pomyslné jiné planetě neustále přítomné. 



Moje babička z Marsu
Režie: Alexander Mihalkovich 
Bělorusko, Ukrajina, Estonsko, 2018, 83 min

FB událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace