EAST SILVER

Další úspěch The Last Ice Hunters

12. 12. 2018

Autor: Veronika Zýková

Slovinský dokument Poslední lovci ledu (The Last Ice Hunters), jenž zachycuje mizející svět inuitských komunit východního Grónska, získal na Autrans International Mountain Film Festivalu dvě ceny.

Titul East Silver Karavany The Last Ice Hunters získal v posledních měsících řadu cen na světových festivalech. V listopadu byl zahajovacím filmem Brasília International Film Festivalu (BIFF) a na Mountainfilmu v Grazu obržel režisér a kameraman snímku Rožle Bregar ocenění Kamera Alpin in Gold v kategorii Lidé a kultury (stanovisko poroty je zde, fotografie najdete tady).

V prosincizískali The Last Ice Hunters dvě ceny, Nature and Environment a UshuaiaTV Jury, na 35. ročníku Autrans International Mountain Film Festivalu, který se uskutečnil 5.-9. prosince v horách Vercors poblíž Grenoblu.

The Last Ice Hunters jsou vizuálně působivou expedicí do východního Grónska. Zachycují mizející svět inuitských komunit, které se kvůli politickým intervencím, zákonům, zákazům lovu tuleňů a globálnímu oteplování potýkají se stále většími obtížemi, které jim znesnadňují jejich tradiční obživu - lov.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace