EAST DOC PLATFORM

Představujeme ceny a porotu East Doc Platform 2019

13. 2. 2019

Autor: Veronika Zýková

Projekty prezentované na East Doc Platform 2019 budou mít možnost získat řadu cen. Které a kdo o nich bude rozhodovat, se dočtete níže.

Mezinárodní porota ocení nejlepší projekt ve fázi vývoje a výroby Cenou East Doc Platform v hodnotě 7 500 eur. Udělená finanční podpora pomůže filmařům v dalším vývoji jejich dokumentárního filmu. 

Generální mediální partner Česká televize vyhlásí vítěze Koprodukční ceny ČT spojenou s finanční podporou v hodnotě 150 000 Kč.

Všechny projekty vybrané na East Doc Platform 2018 budou soutěžit o Cenu HBO Europe v hodnotě 2 000 eur věnovanou na vývoj projektu.

Current Time TV předá finanční odměnu v hodnotě 1500 eur nejlepšímu režisérovi.  

Cena Zlatý trychtýř je každoročně udělena týmu, který v rámci ročního cyklu workshopu Ex Oriente Film prošel se svým projektem nejvýraznějším vývojem. Vítězný tým získá 1000 eur na další vývoj a mezinárodní propagaci svého připravovaného dokumentárního filmu.

Díky Ceně Sunny Side of the Doc získá tvůrčí tým vybraného projektu East Doc Fóra místo na pitchingu, dvě volné akreditace na Sunny Side a ubytování na dvě noci. 30. ročník Sunny Side of the Doc se uskuteční v La Rochelle 24.-27. června 2019.

Díky partnerství s klíčovými evropskými festivaly každoročně jeden z projektů získá přístup na IDFA Forum, Speed Meetings v rámci DocsBarcelonaDOK Leipzig DOK Co-Pro Market a prezentaci DOK Preview.

Vítěz Ceny East Doc Platform, stejně jako další ceny, bude vyhlášen ve čtvrtek 14. března 2019 v 18:30 na Guests Meet Guests v Tibet Open House (Školská 28).

Cena Sheffield Doc/Fest, zahrnující jednu festivalovou akreditaci, bude udělena v úterý 12. března na prezentaci Czech Docs... Coming Soon.


POROTA EAST DOC PLATFORM 2019


Catherine Le Clef
Sales agentka
Země: Francie
Společnost: CAT&Docs
CAT&Docs hledá pertinentní a impertinentní dokumenty s aktuálními otázkami a nadčasovými tématy, dokumenty, které jsou důkladně rešeršované, dokumenty, které důkladně zkoumají dané téma, jsou odvážné, otevřené diverzitě světa a mají místo na mezinárodní scéně, dokumenty, které zpochybňují svět a nabízejí nové cesty pohledu na něj. Dokumenty, které nás přinutí nezavírat oči.


Barbara Fuchs
TV producentka
Země: Francie
Company: ARTE France
Řadu let pracovala jako novinářka pro různá média v Austrálii, Německu a Francii. V roce 2012 přišla do webového oddělení ARTE France v Paříži. Zodpovídá za editorskou supervizii a koordinaci interaktivních programů, jako jsou webové dokumenty, VR/AR, videohry nebo webové série. V roce 2017 si vzala tvůrčí volno a šest měsíců pracovala v Center for Documentary Art Uniondocs v newyorském Brooklynu. Zbylý půlrok strávila v Jižní Americe, kde se věnovala autorským projektům, jako jsou série portrétů na Instagram nebo výstava fotek.

Flora Gregory
Konzultantka
Země: Velká Británie
Společnost: Global Short Docs Forum; One World Media
Flora je mezinárodní mediální konzultantka zaměřená na dokumentární filmy. Je výkonnou proucentkou One World Media’s Production Fund a projektovou ředitelkou Global Short Docs Fóra. Rovněž spolupracuje s BBC Media Action, Esodoc, EDN, IDFAcademy a Medimed. Více než třicet let spolupracovala s nezávislými společnostmi a televizními stanicemi v oblasti produkce, akvizice, nákupů a koprodukce. Devět let působila v Al Jazeera English jako Founding Commissioning Editor oceňované dokumentární série Witness, kde měla na starosti na nákup a koprodukci 1000 odvysílaných epizod, dohlížela také na 20 další sérií. Předtím vymyslela Unreported World, Channel Four's foreign affairs series.

Mike Lerner
Producent
Země: Velká Británie
Společnost: Roast Beef Productions
Mike Lerner vyhrál řadu ocenění. Byl nominován na Oscara za nejlepší celovečerní dokument v roce 2012, získal šest cen na Sundance (Cena poroty, Zvláštní uznání, Nejlepší režisér, Divácká cena, Nejlepší kamera), Cenu Emmy za Nejlepší dokument, dvě Ceny Grierson za nejlepší dokument, Prix Italia, dvě nominace na Royal Television Society Award a dvě nominace na Ceny IDA, Independent Spirit Award, Gotham Independent Film Award a řadu dalších.


Myrocia Watamaniuk
Zástupkyně festivalu
Země: Kanada
Společnost: Hot Docs Canadian International Documentary Festival
Myrocia Watamaniuk je dramaturgyní na Hot Docs Canadian International Documentary Festivalu v Torontu. Jako dramaturgyní vybírala krátkometrážní i dlouhometrážní fikční i nonfikční filmy přes 20 let na takových festivalech, jako jsou Toronto IFF a pro Canadian Film Centre’s Worldwide Short Film Festival. Jako moderátorka a televizní producentka uváděla televizní série a objevila se na CBC News, CBC Toronto a Rogers TV.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace