EAST SILVER

Dokumentární pondělí: The Distant Barking of Dogs

25. 3. 2019

Autor: Veronika Zýková

Přijďte v pondělí 1. dubna ve 20:45 do pražského kina Světozor na film The Distant Barking of Dogs, který byl mezi nominovanými na Evropské filmové ceny. Premiéru měl na prestižním festivalu IDFA 2017, uveden byl rovněž na CPH:DOX 2018 a u nás na festivalu Jeden svět. Lístky si můžete koupit zde.

Desetiletý Oleh vyrůstá ve vesnici Hnutove na východě Ukrajiny, jen pár stovek metrů od frontové linie. Nedávno přišel o matku a žije jen s babičkou a mladším bratrancem Jurikem. Na východě Ukrajiny se válčí už téměř čtyři roky. Ze zbídačených měst a vesnic na frontové linii mnozí odešli. Ne každý ale má kam jít. Domem Oleha, Jurika a jejich babičky takřka každou noc otřásají exploze raket a granátů. Všichni musejí být neustále připraveni seběhnout do improvizovaného bunkru ve sklepě. I přes hrůzy, které se dějí okolo, se chlapci s babičkou snaží žít normální životy. Intimní kameře, sledující Oleha během jednoho roku, ovšem neuteče, jaké stopy všudypřítomná válka postupně zanechává na duši desetiletého chlapce.

The Distant Barking of Dogs
Původní název: Olegs krig
Český festivalový název: Vzdálený štěkot psů
Režie: Simon Lereng Wilmont
Kamera: Simon Wilmont
Střih: Michael Aaglund
Produkce: Monica Hellström
Dánsko | 2018 | 90 min. | barva
Jazyk: ukrajinský | Titulky: anglické

FB událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace