EAST SILVER

ZLÍN FILM FESTIVAL ocenil How Big is the Galaxy?

1. 6. 2019

Autor: Veronika Zýková

Na ZLÍN FILM FESTIVALu získal Cenu ECFA pro nejlepší evropský dokument pro mladé publikum snímek How Big is the Galaxy? (Jak velká je galaxie?) režisérky Ksenii Elyan, jenž je součástí East Silver Karavany.

V mezinárodní porotě ECFA usedli festivalová organizátorka a novinářka Kristine Simsone (Lotyšsko), výkonný ředitel festivalu pro děti DYTIATKO Volodymyr Diagilev (Ukrajina) a zakládající předsedkyně Asociace pro dětský film a umění a pedagožka Rowena Martinez Ulayan-Tuzcuoglu (Turecko). Z jejích rukou převzal ocenění producent filmu Max Tuula, který mimo jiné zmínil českou stopu, kterou film nese účastí střihače Tomáše Dorušky. Porota snímek ocenila jako "dobrý příklad dokumentárního filmu - poctivého, přirozeného a osvětlujícího. Režisérčina kamera působí jako přítomnost přítele, odhaluje čistotu subjeku a charisma. Jde o realistické vyobrazení denodenního života mizejícího tradičního národu Dolganů. Zároveň nám film připomíná, že dětství je krásné, ať už žijete kdekoli - v tundře nebo v megalopoli."


How Big is the Galaxy? získal na East Doc Platform 2018 Cenu IDFA Forum pro nejslibnější projekt. Snímek byl oceněn také na festivalu DOKer v Moskvě a na íránském festivalu Varesh.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace