KINEDOK

KineDok pod širákem

6. 8. 2019

Autor: Veronika Zýková

Dokumenty pod širákem v Třebíči mají každou sobotu pro diváky připraven jeden film z nabídky KineDoku. Na programu jsou 10. 8. Svědkové Putinovi, 17. 8. Exit, 24. 8. Baťa, první globalista a 31. 8. Až přijde válka.

O tom, které filmy chtějí vidět, rozhodli přímo diváci v hlasování online. Letošní třetí ročník Dokumentů pod širákem odstartoval už 3. 8. projekcí filmu Moje století režisérky Theodory Remundové. Na film o stoletých lidech a jejich životních osudech na pozadí dějin naší republiky naváže 10. 8. projekce úspěšného snímku Vitalije Manského Svědkové Putinovi. Autor se v 90. letech dostal do bezprostřední blízkosti Vladimira Putina a zachytil jeho vstup na politickou scénu.


O týden později je na programu Exit, norský film režisérky Karen Winther, která zachytila nejen svou neonacistickou minulost, ale také zkušenosti dalších bývalých pravicových extremistů a bod zlomu, který je přiměl změnit svůj život. 24. srpna zajděte na film Petera Kerekese Baťa, první globalista, jenž je polemikou o možnostech utopického kapitalismu. Program uzavře na konci srpna dokument Jana Geberta Až přijde válka, který se zaměřuje na hnutí Slovenskí branci a jejich velitele s politickými ambicemi Petera Švrčka.



Poslechtěte si tip Bohdana Bláhovce na Radiu Wave a podívejte se na seznam nadcházejících projekcí KineDoku.

FB Dokumenty pod širákem
FB KineDok

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace