EAST SILVER

East Silver Karavana na festivalech

27. 11. 2019

Autor: Veronika Zýková

Filmy East Silver Karavany Čekání na zázrak (orig. Waiting for a Miracle), Můj neznámý vojín, Dobrá smrt a Poslední lovci ledu (orig. The Last Ice Hunters) byly promítány na řadě festivalů během listopadu 2019. Domácí zápas čeká v prosinci projekce na íránském festivalu Cinema Vérité v Teheránu. V samostatném článku píšeme o úspěších filmu Jak velká je galaxie? (orig. How Big Is the Galaxy?), který bude mít 9. 12. pražskou premiéru v kině Světozor.

Můj neznámý vojín měl francouzskou premiéru na LES 12ème RENCONTRES DU CINÉMA SLOVAQUE ET DE L’EUROPE CENTRALE, kde byl film promítán v soutěžní sekci za přítomnosti režisérky Anny Kryvenko. Lotyšskou kino a TV premiéru zprostředkoval koproducent filmu Sergej Serpuhov a jeho Baltic Pine Films.
   

Waiting for a Miracle Aljony Suržikové měl estonskou premiéru na PÖFF Tallinn, promítán byl rovněž na korejském Asiana International Short Film Festivalu v Soulu. V prosinci jej čeká čínská premiéra na Sound & Image Challenge International Festivalu v Macau.


Dobrá smrt režiséra Tomáše Krupy se objevila na německém Kasseler Dokfestu.


The Last Ice Hunters (r. Rožle Bregar, Jure Breceljnik) si připsali projekci na festivalu Cinématerre ve Francii.


Film ukrajinské režisérky Alisy Kovalenko Home Games bude promítán íránském mezinárodním dokumentárním festivalu Cinema Vérité v Teheránu, který se uskuteční 9.–16. prosince 2019.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace