EX ORIENTE FILM

2x Niels Pagh Andersen

26. 3. 2020

Autor: Veronika Zýková

Poslechněte si rozhovor Pavla Sladkého s předním filmovým střihačem Nielsem Paghem Andersenem a podívejte se na záznam masterclass, kterou měl na našem workshopu Ex Oriente Film v Jihlavě.

Rozhovor, který byl odvysílán v posledním dílu pořadu Reflexe: Film!, jenž byl věnován střihačům, na vlnách Českého rozhlasu Vltava 25. 3. 2020, vznikl na workshopu Ex Oriente Film v Jihlavě. Niels spolu s dalšími filmaři přijel do České republiky, aby jako tutor workshopu pomáhal režisérům a producentům s jejích připravovanými dokumentárními projekty.

Rozhovor o práci střihače na filmech s těžkým tématem, jakými byly Způsob zabíjení a Podoba ticha Joshuy Oppenheimera, rozdílu mezi dokumentárním a hraným filmem, mužských slzách a dalších tématech s​i můžete poslechnout a jeho část přečíst ZDE.

Niels měl v rámci nabitého programu také zajímavou masterclass s názvem Emotional Dramaturgy (Emoční dramaturgie), kterou jsme zaznamenali a zhlédnout ji můžete na našem YouTube nebo níže. Masterclass je v angličtině (s možností zapnutí anglických titulků).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace