KINEDOK

Speciální KineDok online projekce: Central Bus Station 8. 4. od 20:00

1. 4. 2020

Autor: Veronika Zýková

KineDok přichystal speciální online projekci filmu Central Bus Station, která vás zavede do unikátního prostředí telavivského autobusáku. Připojte se ke společnému sledování 8. 4. od 20:00 a následně se můžete vyptat režiséra Tomáš Elšíka na vše, co vás zajímá. Film s českými titulky bude dostupný po celém světě do 22:00.

Central Bus Station má za sebou úspěšné uvedení na festivalu v Jihlavě (kde získal Zvláštní uznání), na Jednom světě i prestižním Sheffield Doc/Festu a je novinkou letošního katalogu KineDoku. Nenechte si ujít společné sledování filmu, který nás vtáhne do nezaměnitelné atmosféry telavivského autobusového nádraží. Jak to celé bude probíhat? 8. dubna v 19:45 ve facebookové události zveřejníme link na film spolu s kódem, díky němuž budete moci zhlédnout Central Bus Station. Po skončení projekce bude na divácké dotazy v události odpovídat režisér snímku Tomáš Elšík.
Film je v anglickém a hebrejském znění s českými titulky. Dostupný je celosvětově. Určitě tedy pozvěte i své přátele a 8. dubna od 20:00 do 22:00 se těšíme na společné sledování!

Facebooková událost

Central Bus Station | r. Tomáš Elšík | prod. Frame Films | CZ | 2018 | 78 min.

Autobusová nádraží mají svou vlastní poetiku a mohou být světem sama pro sebe. Teď si ale představte to největší autobusové nádraží na světě: Central Bus Station v izraelském Tel Avivu. Jeho stav je žalostný a ze sedmi podlaží pouze dvě slouží účelům, za kterými byla budova postavena. V útrobách nádraží vznikla porodnice, kostel, knihovna a divadlo využívané uprchlíky z celého světa. Je jednoduché se ve změti nekonečných chodeb ztratit, proto má svého průvodce – Yonathana. Sestupte společně s ním do míst, kde 20 let nikdo nebyl, a prozkoumejte jedny z nejautentičtějších prostor v Izraeli.

Nenechte si ujít ani další české a slovenské filmy z nabídky KineDoku, které jsou dostupné celosvětově. Stačí uplatnit kód Kine2019_Dok2020 a užít si sledování. Níže přikládáme několik tipů:

Danielův svět (r. Veronika Lišková, 2014)
Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Daniel je pedofil. Jako jediný člen české pedofilní komunity se rozhodl pro veřejný coming out. Cítil to jako další potřebný krok na cestě za překonáním strachu ze svého okolí, ze svých fantazií, sám ze sebe. Může pedofil prožít šťastný život? 
Pusťte si film 

Normální autistický film (r. Miroslav Janek, 2016)
Pět obdivuhodných dětí, jež společnost shodně opatřila nelichotivou nálepkou „autista“. Přední český dokumentarista s unikátním autorským viděním nás nabádá, abychom fenomén autismu navždy přestali vnímat jako lékařskou diagnózu a pokusili se mu porozumět jako fascinujícímu, byť často jen obtížně rozluštitelnému způsobu myšlení.
Pusťte si film


Poslední autoportrét (r. Marek Kuboš, 2018)
Slovenský režisér Marek Kuboš už 13 let nenatočil žádný film. Jeho prvním snímkem vůbec – cvičením na filmové škole – byl autoportrét. Kruh se uzavírá, zdroj kreativity zdánlivě vyschl. V posledním autoportrétu už je třeba jen po sobě uklidit, zrekapitulovat úspěchy i neúspěchy a rozloučit se se svými protagonisty. 
Pusťte si film

Svět podle Daliborka (r. Vít Klusák, 2017)
Portrét českého neonacisty Daliborka K., který pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, ale doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou, bydlí totiž stále se svojí matkou Věrou (63). Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, ale neví, co změnit.
Pusťte si film

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace