EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

Cenu East Doc Market na DocsBarcelona má projekt Fight

29. 5. 2020

Autor: IDF

Během veřejného pitchingu se na DocsBarcelona představilo online 10 projektů. Fight režisérky Lilit Movsisyan získal Cenu East Doc Market, jež projektu zajistí účast na East Doc Marketu v rámci East Doc Platform 2021.

Přečtěte si naše vyjádření: "Rádi bychom podpořili projekt, který zkoumá roli žen v současné společnosti. Proti stereotypům a tradicím by mladá dívka ráda následovala svůj sen a stala se veterinářkou, navzdory tradičním patriarchálním postojům, které zastává její rodina, stejně jako společnost. Je důležité podpořit takto odvážné hlasy, které bojují proti předsudkům a genderovým stereotypům, které jsou hluboko zakořeněné v arménské společnosti. Cenu East Doc Market získává Figh Lilit Movsisyan."

Fight
V konzervativní arménské rodině sní 16letá dívka o tom, že se stane veterinářkou, ale její otec, který je proslulý psími zápasy, je proti tomuto jejímu snu. Karinin osud je jedním z tisíců. Jak mohou dívky dosáhnout svobody v zemi, kde jsou hluboce zakořeněny patriarchální hodnoty?

Režie: Lilit Movsisyan
Produkce : Clara Kawczak, Amélia Sarmento, Iness Mkrtchyan, Sona Margaryan
Produkční společnost: Motif films, Vie des hauts Productions
Arménie, Francie

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace