EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

Cenu East Doc Market na Sunny Side získal projekt Pure Unknown

25. 6. 2020

Autor: Veronika Zýková

Cenu East Doc Market na festivalu Sunny Side of the Doc získala režisérská dvojice Valentina Cicogna a Mattia Colombo za projekt Pure Unknown. Tato cena, kterou uděluje IDF, garantuje účast na East Doc Marketu v rámci East Doc Platform 2021. Projekt získal také ocenění od DAE - Documentary Association of Europe. Dvě ocenění obdržel rovněž vítězný projekt East Doc Platform 2020 Roma (pracovní název), který prošel workshopem Ex Oriente Film.

Zde je naše vyjádření: "Rádi bychom podpořili projekt, který se dívá na naši společnost z nečekané perspektivy: respektovaná italská forenzní antropoložka se vydává na tažení za odpovědí na základní otázku: Kdo byli lidé, kteří jsou nyní neidentifikovatelnými, neznámými těly v márnicích? Cenu udělujeme projektu Pure Unknown Valentiny Cicogny a Mattia Colomba."


Synopse
Předměstí Milána: poblíž kolejí vedoucích na hlavní nádraží je nalezeno polonahé tělo. Nikdo nezná jeho identitu, v kapsách není občanka. Tělo, zabalené do modrého pytle, je posláno na pitevnu. Stane se jedním z více než 60 neznámých těl, která dorazila do milánské márnice: těla a kostry, o které se nikdo nestará. Nikdo kromě Cristiny. Forenzní antropoložka, koronerka, univerzitní profesorka, zakladatelka laboratoře forenzní antropologie a stomatologie. Doktorka Cristina Cattaneo chce vyslovit jména těch, kteří jméno nemají.

Přečtěte si o projektu více

Pure Unknown / orig. Sconosciuti puri
režie: Valentina Cicogna a Mattia Colombo
produkce: Jump Cut (IT)
koprodukce: Sisyfos Film Production (SE), Amka Films (CH)
autorský dokument - 80'/52’ - end 2021 - ve vývoji

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace